Kunstenaar van de maand: Marthe Verhoest

— Marthe Verhoest (die/ hun) , AKA Vroest, is een artiest die vooral onderzoek doet naar de betekenis van het lichaam in een wereld waar iedereen een standpunt inneemt over het beeld van een naakt, gender en lijfelijkheid. Marthe speelt met ‘kijken’ en ‘bekijken’ tussen macht en onmacht.
Hun Mammalia zijn een reeks gehaakte borsten, opgezet zoals dode vlinders in een verzameling. Deze borsten kan je ophangen, bekijken, vastpakken en knijpen,.. Ze kregen een identiteit met een naamplaatje en worden nu verkocht als decoratie. Deze reeks speelt met de betekenis van voyeurisme. De macht ligt volledig in handen van de toeschouwer om te spelen en te bekijken zonder consequenties.
I Wanted To Feel Pretty is een reeks van 10 tekeningen (pen op papier 28,8x19,6cm en 50x70cm). De reeks toont grote en kleine tekeningen van ondergoed, kousen en andere kledingstukken die achteloos rondslingeren maar door hun heel fijne en lumineuze stijl op een witte achtergrond lijken ze net heel voorzichtig en doelbewust neergelegd, alsof het naakten zijn die poseren voor de kunstenaar en hun publiek. Door de realistische werking van licht, plooien en schaduw krijgt het werk iets fragiel en teder.

Stilleven is een reeks van 15 tekeningen (pen, aquarel op papier 5x8 cm). Deze lockdown serie onderzocht de ruimte waarin het lichaam zichzelf niet meer tentoon stelt. Het uitgaansleven is gaan liggen en tijd deed mee. Het huis werd een nest, dat in deze reeks de toeschouwer een al dan niet uitgenodigde blik liet werpen door een klein raampje in het leven dat stil ligt. --

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Zebrastraat 32
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Open op:

  • Donderdag van 17:00 tot 22:00
  • Zondag van 14:00 tot 18:00
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Trefwoorden

Foto's

Kunstenaar van de maand: Marthe Verhoest ©Marthe Verhoest©Marthe Verhoest