uitpas+1 punt

KORT. een avond met en over het korte verhaal

Donderdag 15 februari 2018 om 20u00 in BIBLIOTHEEK DE KROOK, de vijfde editie van het ondertussen vermaarde literair festival KORT. een avond met en over het korte verhaal. In deze lustrumeditie zullen verschillende vormen van het korte verhaal een podium krijgen.
Presentator en medesamensteller is opnieuw Christophe Vekeman.
Twee Nederlandse auteurs komen hun prachtige debuutbundel voorstellen, GERDA BLEES met AAN DOODGAAN DACHTEN WE NIET, dat reeds met lof overladen werd in de Nederlandse pers doch in Vlaanderen doodgezwegen werd & PIETER KRANENBORG met ASTRONAUT, een zeer gesmaakte bundel waarin hij toont reeds op jeugdige leeftijd al een echt schrijver te zijn.

MATHIJS DUYCK, die eenieder verraste met het fenomenale WOENSDAG brengt op KORT. een selectie uit zijn korte verhalen, geïllustreerd door JELLE MEYS. Zij zijn overigens nog op zoek naar crowdfunding voor hun project. Info via dit filmpje!!!

HAN ZINZEN laat zijn werk dan weer van muziek voorzien door niemand minder dan WALTER BROES, u welbekend uit de tijd van de Seatsniffers.

ERWIN MORTIER en CHRISTOPHE VEKEMAN eren NESCIO, van wie net 100 jaar geleden DICHTERTJE, TITAANTJES en DE UITVRETER verscheen en die een onmiskenbare invloed heeft gehad op het Nederlandstalige korte verhaal.

HASSAN BLASIM maakt het podium compleet. Deze -misschien wel beste Arabische schrijver van het moment - schreef verscheidene meermaals bekroonde verhalenbundels en werd in meer dan 20 landen vertaald. Bij Uitgeverij JURGEN MAAS verscheen onlangs de bundel LIJKENTENTOONSTELLING.

KORTom, alweer een programma om duimen en vingers van af te likken. Bestel dus snel uw tickets, want ook dit jaar zijn er maximum 150 plaatsen en geldt VOL=VOL.

Tickets kosten € 18,00 (-26j. € 16,00), inbegrepen een BON van € 5,00 (bij aankoop van een korte verhalenbundel), een kort verhaal van MARENTE DE MOOR en een glaasje AUGUSTIJN, na de voorstelling.

KORT. is een UiTPAS activiteit. UiTPAS Gent is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent. Neem je UiTPAS dus zeker mee om een punt te sparen als je naar KORT. in Bibliotheek De Krook komt. Ben je inwoner van Gent en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je met je UiTPAS 80% korting op je ticket/inschrijving. [Vermeld gewoon jeUITPASNUMMER bij de reservatie ] Alle informatie over UiTPAS Gent vind je op: https://uitin.gent.be/uitpas/wat.

Ondertussen legden we drie samenleesmomenten vast tijdens de Week van het Korte Verhaal. In samenwerking met Vormingplus! Hierbij de link: https://www.vormingplusgent-eeklo.be/search/site?s
Lees alles

Informatie

Miriam Makebaplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 18,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,6


Basistarief: 18,00 €; Onder 16 jaar: 16,00 €; Uitpas: 18,00 €
Organisatie
Contact
092221757
Trefwoorden

Foto's

KORT. een avond met en over het korte verhaal ©Boekhandel Limerick©Boekhandel Limerick