Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Kom naar de Digibeurs 2020!

Digitaal Werkt, een project van Gent, stad in werking, nodigt jullie uit op de Digibeurs voor arbeidsbemiddelaars.
Heb jij al gehoord van Internet of Things of data mining? Heb jij voor alles een nieuwe app of ben je liever analoog? Update je kennis tijdens onze Digibeurs voor arbeidsbemiddelaars!

Of je nu wil weten hoe rekruteren met robots eruit zal zien, of je wil concrete handvatten om je cliënt op weg te helpen met zijn e-mail, of je wil eens met een VR-bril in de teletijdmachine stappen: reken op een boeiende dag!

Met keynotes over de laatste ontwikkelingen in onze sector, praktische workshops, een helpdesk met onze ICT-steward, een digicafé en schattige robotjes.

Na inschrijving krijg je een toegangsticket voor het online eventplatform. Van hieruit kun je de hele dag zelf navigeren naar de 'stage' (waar de key notes zullen zijn), de sessies, de expo of het netwerken.

Programma

9.30 uur
Onthaal

9.45 uur
Uitleg over het platform en hoe het werkt

10.00 uur
Keynote door Ulrich Petré (VDAB)
Hoe blijven we relevant op de arbeidsmarkt vanaf 2020?
Artificiële intelligentie, big data, automatisering en digitalisering zorgen voor een grondige verschuiving op de arbeidsmarkt. Nieuwe jobs ontstaan, sommige jobs verdwijnen en de vraag naar andere jobs neemt toe. Maar 1 ding is zeker: alle jobs zullen veranderen! Niet enkel de aard van ons werk verandert, maar ook hoe we ons werk organiseren, hoe we met anderen werken en wie het werk doet: mens, robot of cobot. Binnenkort zullen we alleen maar zo goed zijn als de vaardigheden die we bezitten. Maar hoe blijven we relevant op de arbeidsmarkt vanaf 2020?

Ulrich Petré is vakexpert ICT & Digitalisering bij VDAB. Hij volgt de wendbare en versnellende arbeidsmarkt op op het vlak van technologieën en digitalisering.

11.00 uur
Workshopronde 1 - keuze uit:
- Workshop: 1,2,3 Digit – Vincent Pottier, WeTechCare
1,2,3 Digit is een platform in volle ontwikkeling dat inzet op digitale geletterdheid. Je kunt er testjes vinden en handleidingen om met cliënten aan de slag te gaan. We zoomen in deze sessie in op het aanmaken van een itsme account, een tool die in de toekomst steeds belangrijker wordt.
- Workshop: Online privacy voor jezelf en je cliënt – Dieter Wijffels, LINC vzw
We accepteren cookies, gebruiken overal hetzelfde wachtwoord en Google weet ten alle tijde waar we zijn, wat we kopen en wat we lezen. Wat kun je doen om bewust om te gaan met je privacy? En hoe kun je je cliënten hierin ondersteunen?
- Workshop: Digitaal denken – VDAB
Computational thinking, wat is dat eigenlijk? Wat heb je nodig om digitaal te denken en hoe train je jezelf hierin? Leer efficiënter werken met én door technologie in deze workshop. Overwin je digitale drempels!
- Live Workshop: Databuzz - VUB
VUB-SMIT ontwikkelden een bus waarin Big Data en AI tastbare begrippen worden! Maak in de Databuzz kennis met de laatste technische snufjes zoals eye tracking software tijdens deze coole workshop.
- Live Workshop: Train-de-trainer e-mail, agenda, route – Ivan Deboom, Leerpunt
Deze basisvaardigheden zijn essentieel in het zoeken naar werk en in het dagelijks leven. Maar hoe leer je cliënten hiermee werken? Hoe leg je digitale dingen eenvoudig uit? Welke vragen kan je verwachten en welke oplossingen zijn er? Deze workshop geeft je handvatten om deze tools in je begeleiding te integreren.

Vrij beursbezoek en netwerken

12.30 uur
Vrij verkennen van de Digibeurs en Netwerken
Een greep uit de standhouders:
- Helpdesk Gsiw: stel al je smartphonevragen aan en laat je digitale problemen oplossen door onze ICT-steward Lieven en Digipolis medewerker Joeri
- Digitaal Talent @Gent: kom spelen met de bluebots van Digitaal Talent en ontdek alle inspirerende projecten die zij al deden
- Gent in 3D: wandel door middeleeuws Gent met Gent in 3D!
- VDAB: ontdek gratis workshops en online modules digitale vaardigheden
- Digiburger.be: Huizen van het Kind Antwerpen en VormingPlus doorliepen een uitgebreid traject om digitale oefenkansen te creëren
- De Krook: onze eigen bib heeft een uitgebreid aanbod met digitale workshops
- Mediawijs: kom je mediaprofiel testen bij het expertisecentrum mediawijsheid
- RadarDuaal: ontdek deze nieuwe matchingtool van Syntra
- My Perfect Day : Vorm DC ontwikkelde deze online tool speciaal om kennis te maken met het beroep van huishoudhulp
- Becode / DIG IT: dit project van Becode en VOKA leidt vrouwen met een migratieachtergrond op tot IT-ers
- Samenlevingsopbouw Antwerpen: hoe integreer je digitale ondersteuning en oefening in groepswerkingen?

13.00 uur
Live Workshop: Databuzz
VUB-SMIT ontwikkelden een bus waarin Big Data en AI tastbare begrippen worden! Maak in de Databuzz kennis met de laatste technische snufjes zoals eye tracking software tijdens deze coole workshop.

14.00 uur
Keynote door Prof. Eva Derous
Digitaal rekruteren, een science fiction verhaal?
Algoritmes die cv’s screenen, het gebeurt eigenlijk al lang. Maar vandaag de dag blijkt uit onderzoek dat die algoritmes bepaalde informatie beter kunnen beoordelen dan mensen. Bovendien zijn er steeds meer bedrijven die gebruik maken van technieken als data mining. Zo zeggen bijvoorbeeld je likes op Facebook iets over jouw persoonlijkheid. Ook digitale badges om je digitale vaardigheden bij te houden zijn in opkomst. Wat is de invloed van dit alles op werving en selectie, en de praktijk van arbeidsbemiddelaars?

Prof. Eva Derous werkt als universitair hoofddocent HRM bij de Vakgroep Personeelsbeleid en Bedrijfspsychologie van de Universiteit Gent. Haar onderzoek richt zich op de werving- en selectieprocedures in organisaties, met bijzondere aandacht voor diversiteit en discriminatie- gerelateerde kwesties (etniciteit, leeftijd en geslacht). Ze verwierf internationale erkenning voor haar onderzoek naar beoordelingsprocessen bij werving- en selectie.

15.00 uur
Workshopronde 2 - keuze uit:
- Workshop: Interimkantoren online – Jocelyn Desreumaux, Travi
De interimsector is sterk gedigitaliseerd. Loonbrieven, vakantieattesten, uurregelingen… steeds meer gebeurt online. Jocelyn Desreumaux neemt je aan de hand van een voorbeeld mee door de onlinepraktijk. Hoe werkt het en wat zijn de rechten en plichten van de werknemer?
- Workshop: Sociale media mix – I like media
Welke sociale media kun je waarvoor gebruiken als arbeidsbemiddelaar en hoe ga je hier goed mee om?
- Live Workshop: Databuzz
VUB-SMIT ontwikkelden een bus waarin Big Data en AI tastbare begrippen worden! Maak in de Databuzz kennis met de laatste technische snufjes zoals eye tracking software tijdens deze coole workshop.
- Workshop: Digitaal denken – VDAB
Computational thinking, wat is dat eigenlijk? Wat heb je nodig om digitaal te denken en hoe train je jezelf hierin? Leer efficiënter werken met én door technologie in deze workshop. Overwin je digitale drempels!

Vrij beursbezoek en netwerken

16.30 uur
Einde

De Digibeurs is een evenement van Gent, stad in werking. Leden van het partnerschap en organisaties uit de Gentse regio hebben voorrang bij het inschrijven voor de workshops.

Eind oktober zal duidelijk zijn of er nog plaatsen zullen vrij komen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Kraankindersstraat 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot

Foto's

Kom naar de Digibeurs 2020! ©Stad Gent©Stad Gent