uit met vlieg uitpas+1 punt

KLEIN FESTIJN

Kindertheaterfestival voor kinderen tussen 2 en 12 jaar en hun papa',s, mama's, opa's, oma's, broers en zussen.
Voorstellingen Klein Festijn Krokus 2018
Meer info op www.kleinfestijn.be
Bekijk ook onze Trouwe klantenkaart en bespaar op uw bezoek!
! Gezinsbondleden kunnen enkel bestellen via www.kleinfestijn.be indien ze punten willen sparen!

Zondag 11 februari 2018 om 13.30u:

SPEELTIJD (2,5 tot 5 jaar)
Door Theater tomaat
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 40 min

Handjes draaien, koekenbakken vlaaien. Handjes draaien, koekenbakken vis.
Hoe lang is het geleden dat je dat liedje gehoord hebt? Dat liedje en nog vele kinderliedjes uit onze jonge tijd werden verweven tot een spetterende voorstelling voor peuters en kleuters.
Ga met twee kleurrijke lappenpoppen op reis naar alle landen van de wereld, ga op zoek naar alle dieren van de wereld en zing intussen luidkeels mee met alle liedjes van de wereld.
----
Zondag 11 februari 2018 om 15.30u:

BOE-K! (2,5 – 5 jaar)
Door Theater tomaat
75 p (misschien dat dat meer zal worden – hoop ik)
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 40 min

Kaat ligt in bed. Ze moet slapen. En dat probeert ze ook. Maar het lukt niet zo best. Dat komt omdat ze haar lievelingsboek kwijt is.
Wanneer ze toch al met één oog in slaap valt, verschijnt er plots een boekenvrouwtje. Zij neemt Kaat mee naar Boekenland, waar ze allerlei gekke personages leert kennen: de tovenaar met het letterzakje, een verstrooide professor, een clown...
Zij hebben allemaal een boek, maar het lievelingsboek van Kaat hebben ze niet.
Ze zal dus verder moeten zoeken....
----
Maandag 12 februari 2018 om 11.00u en om 15.30u:

RIKKETIKKETIK (3 tot 7 jaar)
Door Theater I-Luna
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 45 min

Rik heeft schrik. Van alles wat er boven het bed gebeurd. Van water in de zee. Of van knuffels naast het bed. En het nachtlampje moet echt gedoofd blijven. Rik is niet zoals jou en durft zich moeilijk tonen. Maar wat is er dan met Rik? En zal je hem te zien krijgen?
Een voorstelling waarbij we angsten overwinnen. Angsten in het hart en angsten uit de grote wereld.

Met live muziek.
PREMIERE MET AANGEPASTE KNUTSELHOEK
---
Dinsdag 13 februari 2018 om 11.00u:

De reuze dwerg die een kopje kleiner wilde zijn (4 tot 6 jaar)
Door Mark van Vliet
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 45 min

Na het succes van ‘Help! Ik heb een vlieg ingeslikt’ is het tijd voor een nieuwe energieke muziekvoorstelling vol grappige personages op klassieke klanken van Mark van Vliet.
Ivan is veel te groot voor een dwerg! Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. Tot overmaat van ramp zijn de andere dwergen hem en zijn klassieke muziek helemaal zat en wordt hij verbannen uit hun dorp. Wat nu? Hij is helemaal alleen!
Wat Ivan niet weet is dat hem nog heel wat te wachten staat. In een groot Russisch avontuur gaat Ivan opzoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden, Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel, een enorme Neus en met een beetje hulp van de Zon, komt hij erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is… Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander anders maakt juist heel bijzonder kan zijn.

---
Dinsdag 13 februari 2018 om 15.30u:

Lekker belangrijk (6 tot 10 jaar)
Door de stokerij
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 40 min

Lucky kijkt al naar de sterren sinds ze een kind was. Ze weet hoe ver de zon van de aarde staat en hoeveel planeten er zijn en hoe groot zij is ten opzichte van het heelal. Maar nu heeft ze een bijzondere ontdekking gedaan. Ze kent de tijd en de plek waar buitenaards leven zal landen op aarde. Zo meteen komt ze echt alles te weten over wat er buiten de aarde is en gaat ze eindelijk echte vrienden maken. Maar hoe dichter ze bij het grote moment komt, hoe meer vragen ze krijgt over de ontmoeting. Wat moet ze aan? Welke taal spreken ze eigenlijk? En wat als ze veel groter zijn dan zij is of juist onzichtbaar klein? Is ze wel klaar voor die onbekende vrienden van die andere planeet?
‘Lekker Belangrijk’ is een uitdagende, grappige, gevoelige voorstelling die uitdaagt om verder te kijken dan je neus lang is. Over nieuwe vrienden maken ook al is dat eng. Een voorstelling die je aanmoedigt om te fantaseren over dat enorme universum en wat daar allemaal nog meer zou kunnen zijn dan alleen wij; de aarde met de mensen.

---
Woensdag 14 februari 2018 om 10.00u:

Kati Amo (5 tot 10 jaar)
Door Kati Amo (Work in progress)
Kostprijs: 8,00 EUR / 6,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 35 min

Kati is helemaal weg van Tijger. Ze houdt zo van hem maar haat het om verliefd te zijn
In haar hart leeft ook een koning, een Spin en een Wesp;die Hartstochtelijk op zoek zijn naar de ware Liefde…
Deze voorstelling is speciaal voor het KLEIN Knuffel FESTIJN. Kom deze unieke versie bekijken want hierna gaat de ploeg opnieuw aan het werk met de voorstelling. Kom kijken en laat weten wat jij er van vond. Work in Progress.

---
Woensdag 14 februari 2018 om 11.00u:

Buurman en buurvrouw (3 tot 6 jaar)
Door koeterwaals
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 40 min

Buurman woont in een huis, hij heeft zijn natje en zijn droogje en doet de dingen altijd op dezelfde manier. Op een dag komt er een buurvrouw naast hem wonen en die doet alles anders. Wat moeten ze tegen elkaar zeggen?
Vanuit de tuintjes verzorgen ze hun bloemen, voeren de vogels en gluren ze naar elkaar zonder een woord uit te wisselen. Wie zegt het eerst gedag?
In de voorstelling is er een spannende interactie tussen acteurs, muzikanten en publiek. De muzikanten spelen veel verschillende instrumenten die bij de kinderen tot de verbeelding zullen spreken; blokfluit, dwarsfluit, saxofoon, gitaar, accordeon en slagwerk.
Deze voorstelling is ook geschikt voor kinderen die Nederlands als tweede taal hebben.
Een prikkelende muzikale voorstelling waarin het decor en alle attributen gemaakt zijn van karton. Een stripverhaal dat tot leven komt!

---
Woensdag 14 februari 2018 om 14:00u:

Boek uit je hoofd (2 tot 6 jaar)
Door koeterwaals
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 40 min

Een interactieve voorstelling voor kinderen vanaf 2,5 jaar over hun eigen straat, de buurvouw en iedereen die daarin voorbij komt. Hoe bijzonder kan het alledaagse zijn?
Biek is een meisje dat heel graag een verhaal wil tekenen en schrijven. Ze krijgt maar geen goed idee. Totdat ze goed om zich heen kijkt en besluit een boek te schrijven over haar buurvrouw, Mevrouw Strik, die altijd binnen zit.
In de voorstelling wordt live getekend en kun je d.m.v. projectie meekijken met wat Biek tekent. Een mooie, lieve voorstelling, over wie er allemaal in je straat wonen. Kleur en zing mee!

---
Woensdag 14 februari 2018 om 15.30u:

KRAAK (4 tot 10 jaar)
Door Wie Walvis
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 50 min

Sinds zijn vrouwtje er niet meer is vult Kraak zijn dagen met staren naar de regen en praten met zijn koekoeksklok. Soms vergeet hij even dat ze er niet meer is en zet hij thee voor twee of bakt een extra pannenkoekje voor haar. En soms herinnert hij zich weer van alles. Dan vertelt hij vrolijk over het circus en over het strand waar hij met zijn vrouwtje was. Als hij zich weer herinnert dat ze er niet meer is, begint hij hard te kraken. Maar dan wordt er onverwachts op de deur van zijn huisje geklopt. Een ontroerende voorstelling over vergeten en herinneren en bovenal een voorstelling over de liefde.

---
Donderdag 15 februari 2018 om 10.00u en om 13.30u:

1. Gaspard (5 tot 12 jaar)
Door Une Tribu Collectif

Een man en een vrouw brengen een kind tot leven.
Een kind, een pop die lijkt op een kind.
Op de schoot tussen man en vrouw.
Eerst één hand, dan een tweede hand
verkennen, ontdekken
Het kind leert zijn handen kennen, de pop neemt bezit van zijn handen.
Twee handen, maar drie personen.
Al snel slaat de verwarring toe.
Welk gebaar komt van wie?
Wie spreekt?
Wie beslist?
Wie denkt?
Wie bespeelt er wie?

2. If Walls could talk
door de beeldsmederij DE MAAN

Christiaan Mariman van KOPLAND geeft dit personage prachtig vorm. Hij is een grotesk, vastgeroest gewoontedier. Je kan de sleur van zijn gezicht aflezen, de eenzaamheid en de verwondering, wanneer zijn magische muur langzaam tot leven komt. If Walls Could Talk evolueert van slapstick naar een spannend griezelverhaal, met dank aan de geweldige scenografie.

Kostprijs voor Gaspard & IF WALLS COULD TALK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 40 min
Deze twee voorstelling worden na elkaar gespeeld.


---
Donderdag 15 februari 2018 om 11.00u:

Nog 100 nachtjes slapen (3 tot 6 jaar)
Door Peter van Dijk
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 40 min

Wachten op je verjaardag duurt lang. Nog honderd nachtjes slapen en dan is Dorus jarig. Honderd nachtjes, wat moet Dorus zich daarbij voorstellen als je nog maar tot tien kunt tellen? Dat moet onafzienbaar lang zijn en al helemaal als je nú feest wil vieren. Geen verjaardag, dus geen feest. Daar is de moeder van Dorus heel duidelijk in. Dan maakt Dorus zelf wel een feestje! Mama geeft haar een schaar en zegt dat ze maar lekker moet gaan spelen. Lekker knippen... Overal ziet Dorus mooie lapjes.
Knip knip, stukje uit het tafelkleed.
Knip knip in de jurk aan de waslijn.
Knip knip knip door de hele stad...
Het knippen is al een feest.
Een peuter- kleutervoorstelling gebaseerd op het prentenboek Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman.

---
Donderdag 15 februari 2018 om 15.30u:

Gekke buren (4 tot 9 jaar)
Door Daniëlle van Dijk
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 45 min

Nukkige en gierige Kaat wordt op een ochtend ruw uit haar slaap gewekt; iemand maakt een hels kabaal met een hamer.
Nader onderzoek wijst uit dat een woest behaarde en bebaarde kerel bezig is een huis te bouwen vlak naast het hare. Kaat is niet bepaald blij met de komst van de nieuwe buurman Bram die naar haar mening vooral goed is in luiwammesen en rondhangen.
Als door een zware storm het gammele onderkomen van de buurman de lucht invliegt, nodigt Kaat hem toch wat onwillig uit in haar huisje. Bram stelt voor om soep te maken, maar Kaat is absoluut niet van plan haar wintervoorraad met hem te delen. Dat blijkt ook niet nodig te zijn, want Bram kan soep maken met alleen wat water en een hamer. Tenminste, dat zegt hij... Zal het de buurman lukken om Kaat te ontdooien?
Gekke buren is een humoristische voorstelling waarin een gierig vrouwtje het uiteindelijk moet afleggen tegen de vindingrijkheid van haar gemoedelijke buurman.

---
Vrijdag 16 februari 2018 om 11.00u:

Ikiloliki (2.5 tot 5 jaar)
Door theater Froefroe
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 45 min

EEN WOORDELOOS POPPENFEEST VOOR DE ALLERKLEINSTEN
De zwierige blauwe aap speelt met zijn rode bal.
De mooie witte vogel zweeft boven het publiek.
Een floepswit visje en de rode bal versmelten.
Ikiloliki: waarin blauw met rood speelt en wit en rood een roze baby wordt. Daar waar de roze baby witte vleugeltjes krijgt en een blauwe staart en zal wegvliegen met de blauwe aap en de witte vogel.

Patrick Maillard is “onbekend” als de acteur onder De Grote Boze Wolf, Kamil van Kaatje Ketnet of in Bumba himself.
Hij maakte speciaal voor zijn zoontje Emiel en voor iedereen van 2,5 tot 5 jaar een kleine voorstelling.
Met eigengemaakte hummende muziekjes en twinkelende melodieën swingen de aap, de baby, de vis en de vogel over het podium, meesterlijk gehanteerd in een verrassend absurd verhaaltje waarbij ze onze allerkleinste toeschouwertjes een zalig theatermomentje bezorgen.

---
Vrijdag 16 februari 2018 om 13.30u:

Er was weer … De nieuwe kleren van de keizer (3 tot 8 jaar)
Door Tg Think
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 40 min

Iedereen kent het verhaal van de keizer die zich door een oplichter een onzichtbaar kostuum liet aanmeten en uiteindelijk in zijn blote kont voor het volk stond. Maar wat gebeurde er daarna? Dat verhaal ken je nog niet.
De keizer schaamt zich zo erg dat hij zich opsluit in zijn paleis en nooit meer naar buiten durft. Maar het land kan natuurlijk niet zonder keizer. En wat gebeurde er eigenlijk met de oplichter die er met het geld van de keizer vandoor is?

---
Vrijdag 16 februari 2018 om 16.00u:

Dag meneer van dalen (6 tot 12 jaar)
Door Tg Graasland
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 50 min

Een geestige en magische jeugdtheater voorstelling over afscheid nemen, het omhelzen van het leven en het loslaten daarvan. Humorvolle momenten worden afgewisseld met stille, ontroerende scènes.
Meneer van Dalen is een stokoude man. Niemand weet precies hoe oud hij is, maar het lijkt wel of de dood hem vergeten is. Hij woont al lange tijd alleen, maar zijn vrouw voelt nog altijd heel dichtbij.
Op een dag staat er een man voor de deur, een man die Meneer van Dalen wel kent, maar nog nooit gezien heeft. De man wil dat Meneer van Dalen mee gaat, maar Meneer van Dalen heeft opeens nog zoveel te doen.
Wederom in de traditie van TG Graasland: fysiek, visueel en nagenoeg tekstloos jeugdtheater vol (live) muziek.
Met BRRR wonnen ze vorig jaar spekken.

---
Zaterdag 17 februari 2018 om 10.00u:

Nog lang niet moe (2 tot 5 jaar)
Door Onder het buro & Lotte Middendorp
Kostprijs: 8,00 EUR / 6,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 30 min

Een vrolijke, interactieve voorstelling voor peuters en kleuters over niet durven slapen, fantasie die op hol slaat, stoute dingen doen en heel veel appels.
Lynn kan niet slapen, want ze is nog niet moe. Tenminste, dat zegt ze. Is ze echt niet moe? Of is er wat anders aan de hand? En wat doen al die appels in haar kamer? Samen met alle kinderen in het publiek zoekt Lynn een manier om de hele nacht wakker te blijven. Samen op avontuur, samen dansen, samen zingen. Heb jij ook geen zin om te slapen? Ga dan met Lynn mee op avontuur!

---
Zaterdag 17 februari 2018 om 11.00u:

HOEHAA (4 tot 10 jaar)
Door Jeroen Schipper
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 45 min

Hoe, ha, handen omhoog!
Wij zijn woeste rovers
Geef je geld, geef je goud
Geef geef geef je over!
Wie eerder een concert van Jeroen Schipper heeft beleefd, weet het al: stil zitten is geen optie! Klappen, stampen, dansen, lachen en dromen. Elk lied biedt gelegenheid tot meedoen. Kinderen (en ouders!) worden door Jeroen en Henrik meegenomen op een muzikaal avontuur dat zowel in onderwerpen als in muzikale stijlen de hele wereld over gaat.
Stilletjes genieten mag natuurlijk wel, maar de kans dat je dat volhoudt is klein. Hoehaa, geef je over!

---
Zaterdag 17 februari 2018 om 13.30u:

Papa Gaai ging uit fietsen (2 tot 6 jaar)
Door Jeroen Schipper
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 45 min

Papa Gaai, Papa Gaai ging fietsen
In de zon, zon, zon
Naar de zee, zee, zee
Papa Gaai, Papa Gaai ging fietsen
En mama Gaai die fietste met hem mee
Een papegaai op een fiets, dat kan toch niet?
Ja hoor, in liedjes kan alles! Jeroen Schipper weeft tekst, muziek, dans en fantasie door elkaar tot een liedjesfeest waarbij het publiek volop mee mag klappen, zingen en dansen. Kinderen (en ouders!) worden door Jeroen en zijn maatje Henrik meegenomen op een muzikaal avontuur dat zowel in onderwerpen als in muzikale stijlen de hele wereld over gaat. Fiets je mee?

---
Zaterdag 17 februari 2018 om 15.30u:

Van Mij! (3 tot 7 jaar)
Door Koek en UI
Kostprijs: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)
Duurtijd: 45 min

“Dit huis is van mij, deze stoel is van mij, deze jas is van mij, deze lamp is van mij.
Wil je misschien een koekje? Kijk, er zit chocola op. Lekker joh! Wil je er één? Ja? Dan heb je vette pech, want ze zijn van mij! Van mij, van mij, van mij! Alles hier is van mij!”
Flo heeft een huisje. Een huisje waarin alles van haar is. Van de kast tot aan de spijker in de muur. Alles is van haar. En delen… daar doet ze niet aan. Dan krijgt ze onverwachts bezoek van Alex en haar koffer. Wat komt Alex eigenlijk doen? En hoezo heeft ze die koffer bij zich? En waarom mag Flo niet heel even kijken wat er in de koffer zit?
‘Van mij!’ is een humoristische voorstelling over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim. TG Koek en Ui is een nieuw theatergezelschap bestaande uit theatermakers Lotte Middendorp en Sharon van Wageningen.
Lees alles

Informatie

Vrijdagmarkt 24
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs

  € 10,0

  Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,0


  Basistarief: 10,00 €; korting voor Willemsfonds, student 18+, Werkzoekend: 8,00 €; korte voorstelling (max 40 min): 8,00 €; Korte voorstelling Korting voor Willemsfonds, student 18+, Werkzoekend: 6,00 €; ADD: 11,00 €; ADD korting voor Willemsfonds, student 18+, Werkzoekend: 9,00 €; ADD korte voorstelling (max 40 min): 9,00 €; ADD korte voorstelling Korting voor Willemsfonds, student 18+, Werkzoekend: 7,00 €; Workshop: 5,00 €; workshop ADD: 6,00 €
  Organisatie
  Trefwoorden
  Reservaties
  www.uitbureau.be

  Je UiTPAS voordeel

  Voordelen bij Uitbureau Gent vzw

  Foto's

  KLEIN FESTIJN ©ANNY MAES©ANNY MAES