Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

KASKcinema Strikes Back: Le Sang d'un Poète (1930)

Elke donderdag om 20:30 hernemen we online één geannuleerde titel, of pakken we uit met een paar visueel verwonderende verrassingen. Om KASKcinema’s sociale knuste en informatieve toets mee te reanimeren, worden alle films ook voorafgegaan door een inleidend gesprekje met talkshow allures. Hierbij geeft een gastprogrammator steeds passievol, doch op veilige afstand, toelichting over welke filmwonderen in het verschiet liggen.
Voor ons derde wapenfeit werpt universitaire filmclub Film-Plateau de visuele wonderen van Jean Cocteau’s debuutfilm op ons digitale cinemadoek. Le Sang d’un Poète (1930) geldt als onbetwistbaar hoogtepunt binnen de avant-garde cinema van het Interbellum en lanceerde de filmcarrière van één van Frankrijks meest illustere beelddichters. Met surrealistische toetsen, gewaagde beeldrijm en mythisch metafoorgebruik schets Cocteau de obsessieve zoektocht van een jonge poëet om de krachten van leven, dood en kunst te kunnen vatten. Joséphine Vandekerckhove helpt de vele enigma’s in dit dromendagboek te ontwaren met een inleiding rond de rol van de engel in de filmkunst en daar voorbij.

Aanstaande donderdag wordt er om 20:30 kosteloos een link opgeladen. Zet je dus volgende week in harmonieus bubbelverband voor beamermuur of laptopscherm en vergezel ons stipt in het samen kijken.
Lees alles

Informatie

Online
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Trefwoorden

Foto's

KASKcinema Strikes Back: Le Sang d'un Poète (1930) ©Le Sang d'un Poète©Le Sang d'un Poète