Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

KASKcinema Gaat Uit

Na zoveel vertoningen af te gelasten, doet het deugd er enkele bij te creëren.
Cinema's heropenen op 1 juli. Wij kunnen niet wachten. Daarom begint KASKcinema er, samen met Cinea en Kinoautomat, meteen aan. Op 1 juli 0:00 (ook bekend als 30 juni middernacht) geven we de aftrap voor drie openluchtvertoningen. Deze vinden plaats in de Horta-tuin op de Bijlokesite, net buiten de muren van KASKcinema. In openlucht en niet in de zaal, omdat de maximumcapaciteit met de huidige maatregelen er vrij bedroevend is.

Op het programma staan Kaboom (Gregg Araki, 2010, 86'), L'Eau Froide (Olivier Assayas, 1994, 95') en Do The Right Thing (Spike Lee, 1989, 125'). Per vertoning kan je een bubbel voor 1, 2, 3 of 4 personen reserveren. Hieronder vind je meer info over de films.

WOENSDAG 1 JULI, 0:00 (= 30 JUNI MIDDERNACHT)
Kaboom (Gregg Araki, 2010, 86')

Laat ons samen aftellen tot de heropening van de cinema's.
Laat ons samen aftellen tot de wereld ontploft.

Vóór die finale knal laat Gregg Araki, de kleurrijkste chroniqueur van de Amerikaanse jeugd, zijn personages van het vrije leven proeven. Smith en Stella spenderen hun dagen op een universiteitscampus, met de zoektocht naar seks als voornaamste activiteit. De twee aantrekkelijke jongeren beperken zich in hun keuze niet tot één gender en maatschappelijke repressies lijken afwezig. En dan gebeuren vreemde dingen: mensen met dierenmaskers duiken op, een jonge vrouw blijkt behekst, Smith krijgt anonieme briefjes met de boodschap dat hij the one is.

Verschillende genres staan zorgeloos naast elkaar in Kaboom. Het laatste deel van de film valt zelfs te lezen als een parodie op de actiethriller. Op geen enkel moment krijgt logica voorrang op plezier. Gregg Araki is lichtvoetiger dan Larry Clark en vrijblijvender dan David Lynch, meer sexy dan John Waters en minder moraliserend dan American Pie.

Kaboom won in 2010 de allereerst Queer Palm in Cannes en staat geboekstaafd als een “ambiseksuele variant op cultfavoriet Donnie Darko” (Het Parool), een “wild movie in a Lynch-lite mode” (Guardian) en een “wild and trippy comedy-fantasy-romance-thriller” (Indiewire).

De film wordt ingeleid door Bert Lesaffer (KASKcinema).

WOENSDAG 1 JULI, 22:30 VOLZET
L'Eau Froide (Olivier Assayas, 1994, 95')

Olivier Assayas, bekend van onder andere Clouds of Sils Maria en Personal Shopper maakte in 1994 L'Eau froide, een lyrische coming-of-age-film waarin twee verliefde tieners, op de tonen van een geniale rock-soundtrack, uit het Parijs van de jaren 1970 weglopen. Het hoogtepunt is een van de meest meeslepende feestscènes ooit gefilmd.

De film wordt ingeleid door Bart Versteirt (Cinea).

DONDERDAG 2 JULI, 22:30 VOLZET
Do The Right Thing (Spike Lee, 1989, 125')

Do The Right Thing zet je te midden van een zinderende zomer in het Brooklyn van de jaren 80. De hoog oplopende temperaturen worden vergezeld door verhitte gemoederen binnen de etnisch diverse gemeenschap van de New Yorkse buitenwijk en geweld hangt dreigend in de lucht.

Deze speelse doch serieuze ‘Spike Lee Joint’ gold als doorbraakfilm van de meest gevierde Afro-Amerikaanse filmmaker van de VS. Met tederheid, passie en verbeten woede schets Spike Lee een samenleving die zich gevaarlijk dicht bij het kookpunt begeeft.

De film wordt ingeleid door Lennart Soberon (Kinoautomat).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Godshuizenlaan 4
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs

  € 5,0

  Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,0


  Basistarief: 5,00 €; Reductie: 3,00 €
  Organisatie

  Foto's

  KASKcinema Gaat Uit ©Studio 6'56"©Studio 6'56"