Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Jef Neve meets Lights on Van Eyck

Componist en jazz pianist in hart en nieren Jef Neve liet zich betoveren door het meesterlijke oeuvre van Jan Van Eyck. Lights on Van Eyck nodigde hem uit om een soundtrack samen te stellen die hij live zal spelen in de Sint-Niklaaskerk.
Lights on Van Eyck is een licht- en klank beleving die met unieke metershoge projecties en sterke animaties een ode brengt aan het oeuvre van Jan van Eyck. Sinds juni 2020 kon het al meer dan 30.000 bezoekers betoveren en zo ook Jef Neve.

Jef is een podiumbeest van de bovenste plank. Hij toerde reeds de hele wereld rond en werkte samen met de crème de la crème van de jazz & klassieke muziek wereld.

Maar stilzitten tijdens de afgelopen lockdown-periode waarin grote concerten niet mogelijk waren, is niks voor hem. Hij wist zijn publiek ook online te vinden, via een eigen platform jefneve-live.com, waar hij rechtstreeks vanuit zijn eigen studio concerten uitzendt.

Op donderdag 25 maart kiest hij voor de unieke setting van de multimediale licht- & klankbeleving Lights on Van Eyck in de Gentse Sint-Niklaaskerk. Voor deze gelegenheid wordt de vaste soundtrack vervangen door een live compositie van Neve.

Daarvoor liet hij zich inspireren door de werken van Jan Van Eyck, die in de beleving tot in de nok van de kerk worden geprojecteerd en zich ontvouwen op bewegende schermen via robotica.

Stap deze avond niet alleen in een schilderij, maar ook in een uniek muzikaal spektakel!

De livestream wordt bovendien ingeleid door niemand minder dan Thomas Vanderveken. Na het optreden volgt een interview met Jef Neve over zijn blik op de kunst van Jan Van Eyck.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter.
Lees alles

Informatie

Online
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Trefwoorden

Foto's

Jef Neve meets Lights on Van Eyck ©Lights on Van Eyck©Lights on Van Eyck