Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Jacob Kellerman

Op het eerste zicht lijkt het programma van gitarist Jacob Kellerman erg divers. Wat de stukken echter in oorsprong gemeen hebben is hun vrije en ondogmatische benadering qua bezetting. Arvo Pärt schreef zijn geliefde Fratres aanvankelijk voor strijkkwartet en slagwerk maar arrangeerde het later voor een groot aantal instrumentaties. Ook Antonín Dvorák maakte een versie voor gitaar en viool van zijn als strijktrio bedoelde 4 Romantische Stukken, terwijl de Litouwse componist Joseph Achron incidentele toneelmuziek gebruikte voor zijn Stempenyusuite. Net zo verliet de Zweed Henrik Strindberg zich voor The Fifth Hand op ouder werk van eigen hand. Centraal in het programma staat Kellermanns eigen herwerking van Schuberts Duo sonate. Erg toepasselijk want het stuk ontstond in de Weense Biedermeierperiode, een tijd waarin de gitaar een voorname rol speelde.

Informatie

biezekapelstraat 9
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 4,0


Basistarief: 20,00 €; reductie: 15,00 €; student (-26): 5,00 €; KASK & Conservatorium: 0,00 €
Organisatie
Contact
https://apps.ticketmatic.com/widgets/tickets_gent/addtickets

Je UiTPAS voordeel

Foto's

Jacob Kellerman ©MIRY©MIRY