Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Ion Grigorescu, 'Cinema'

Cinema biedt een unieke inkijk in het artistieke werk van Ion Grigorescu (Boekarest, 1945).
De retrospectieve tentoonstelling verzamelt het werk van deze bijzondere hedendaagse kunstenaar, die vooral bekend is omwille van zijn experimentele foto’s en films en zijn non-conformistische praktijk tijdens het socialisme. De tentoonstelling is het resultaat van Grigorescu’s eigen verlangen om een genuanceerder inzicht te bieden in zijn werk en ideeën. Het overkoepelende cinemathema maakt het mogelijk om zijn unieke artistieke praktijk – schilderkunst, tekeningen, film en fotografie – vanuit een dwarsperspectief te benaderen zonder de illusie te willen wekken van een eengemaakt geheel.

Grigorescu’s werk wordt gekenmerkt door een onuitputtelijke experimenteerdrang, een indrukwekkend gebruik van referenties en intellectuele gelaagdheid. Cinema fungeert hier eerder als een onderzoeksinstrument dan als een specifiek engagement met het film- en videomedium en is gekoppeld aan zijn interpretatie van het concept van beweging, ontwikkeld in talrijke beeldentalen en via verschillende thematische vertakkingen. Dit verklaart ook de sprongen en overgangen van het ene naar het andere medium. Grigorescu heeft in zijn geschriften uitgebreid nagedacht over de vergelijking tussen schilderkunst, film en fotografie, terwijl hij in zijn werk elke beeldentaal tot het uiterste heeft doorgedreven, tot ze verdwijnt of oplost.

De tentoonstelling is samengesteld door Magda Radu en wordt georganiseerd i.h.k.v. EUROPALIA ROMANIA, in samenwerking met Romian Cultural Institute.

Opening: 29.11.2019, 20:00
Tentoonstelling / Exhibition: 30.11.2019 – 02.02.2020

Openingsuren tijdens de tentoonstelling / Opening hours during the exhibition:
Ma/Mo – Vri/Fri: 14:00 – 18:00
Za/Sa – Zo/Su: 11:00 – 18:00

Gesloten tijdens de eindejaarsperiode / Closed during the holiday season: 23.12.2019 - 01.01.2020

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Louis Pasteurlaan 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Open op:

  • Maandag - vrijdag van 14:00 tot 18:00
  • Zaterdag - zondag van 11:00 tot 18:00

Foto's

Ion Grigorescu, 'Cinema' ©KIOSK©KIOSK