uit met vlieg3+

Intrede Sinterklaas

Op zondag 17 november 2019 komt Sinterklaas voor het eerst sinds lange tijd opnieuw met de boot aan in Gent. Samen met zijn Pieten meert hij dit jaar aan bij bibliotheek De Krook. Het spektakel begint om 15 uur en eindigt rond 17.30 uur.
Op zondag 17 november is iedereen vanaf 15 uur welkom op de vernieuwde kaaipromenade langs De Krook. De kinderen kunnen er alvast een welkomstlied inoefenen. Een half uurtje later meert Sinterklaas aan. De burgemeester en schepenen zullen hem hartelijk ontvangen. Daarna stapt de Sint samen met zijn Pieten langs de achterkant van het gebouw richting de Platteberg, waar hij vanop het balkon zal aankondigen of de kinderen in Gent wel braaf geweest zijn. Tot slot kunnen alle kinderen van 16.30 tot 17.30 uur Sinterklaas ontmoeten in de inkom van De Krook.

Breng je eigen 'zwaaisint' mee
Dit jaar roept de Stad alle kinderen op om hun eigen 'zwaaisint' mee te brengen. Een online tutorialfilmpje en printklare sjablonen helpen hen op weg. De 'zwaaisintjes' zijn een duurzaam alternatief voor wegwerpvlaggetjes en bovendien een leuke activiteit voor de kinderen. Kinderen kunnen een 'zwaaisint' afprinten via stad.gent/sinterklaas.

Tolkpieten
De Stad Gent levert inspanningen om de intrede toegankelijk te maken. Zo wordt er een rolstoelpodium voorzien en zet de Stad tolkpieten in, zodat ook dove kinderen de intrede ten volle mee kunnen beleven.

Wie gebruik wil maken van het rolstoelpodium, kan hiervoor contact opnemen met de Stad Gent via toegankelijkheid@stad.gent of op het nummer 09 267 03 69.

Fietsenstalling De Krook afgesloten
Omwille van de voorziene drukte zal de fietsenstalling van De Krook niet toegankelijk zijn. Fietsers kunnen als alternatief gebruikmaken van de fietsenstalling op het Woodrow Wilsonplein en de fietsparking van De Vooruit.

Programma:
15u: We warmen ons alvast op om de Sint te verwelkomen! Smeer alvast de kelen want we oefenen met alle kindjes een welkomstlied voor Sinterklaas.
15u30: Sint ahoi! Aan de Krookkade meert de Sint eindelijk aan met zijn boot. Wanneer Sinterklaas voet aan wal zet, begroet hij de kindjes en wandelt hij via de achterkant van De Krook met zijn vele pieten richting het balkon aan de Platteberg. Ondertussen zorgen de pieten voor de nodige zottigheid en nemen ze de vele kunstwerken en tekeningen in ontvangst.
16u15: Zijn alle kindjes in Gent wel braaf geweest het afgelopen jaar? We komen het eindelijk te weten ... Spannend!
16u30: Sinterklaas neemt plaats op zijn troon in de inkom van De Krook. Alle kindjes kunnen hem nog even kort ontmoeten en toewuiven.
17u30: De Sint neemt afscheid. Sinterklaas en zijn pieten hebben immers nog heel veel werk te doen voor 6 december.
Lees alles

Informatie

Miriam Makebaplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Trefwoorden

Foto's

Intrede Sinterklaas ©Stad Gent©Stad Gent