uitpas+1 punt

Instaprondleiding: 'Het persoonlijke en wonderbaarlijke universum van Panamarenko'

'The Aeromodeller' (1969-1971) is één van de meest tot de verbeelding sprekende kunstwerken van Panamarenko. Achter dit werk gaat immers een immens rijk poëtisch vocabularium schuil maar welke utopische ideeën liggen hieraan precies ten grondslag? Hoe dient men Panamarenko's 'taal' te begrijpen? Ze laat zich niet zomaar 'lezen' in een verklarend 'woordenboekske' zoals hij het lexicon van zijn oeuvre graag noemt.
Welke instrumenten heeft Panamarenko gehanteerd om letterlijk te komen tot een moderne hedendaagse 'uomo universalis'? Beschouwen we Panamarenko als een betrouwbare ingenieur of eerder een speelse en vindingrijke bricoleur? In zijn ontwerp springt hij persoonlijk en vernieuwend om met de formele wetten van de fysica en de mechanica maar hoe verbinden en legitimerenwe dit met uiteindelijke kunstwerk?

Het ontstaansproces, de totstandkoming van de naam 'Aeromodeller', de voorbereiding om te komen tot de uiteindelijke bouw van het luchtschip, de constructie, de proefvlucht, de eerste tentoonstelling, het zijn één voor één cruciale elementen die voor Panamarenko onontbeerlijk zijn om dit fascinerend kunstwerk uiteen te zetten.
Lees alles

Informatie

Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK)
Fernand Scribedreef 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 13,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,6


Basistarief: 13,00 €; toegangsticket tentoonstelling + 5 euro voor de gids: 13,00 €
Trefwoorden
msk

Foto's

Instaprondleiding: 'Het persoonlijke en wonderbaarlijke universum van Panamarenko' ©MSK©MSK