Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Instaprondleiding: 'Bloemen en planten in de kunst'

Planten en bloemen fascineerden de mens van oudsher. Het hoeft niet te verwonderen dat ze een wezenlijke inspiratiebron vormden voor schilderijen. Ze werden veelvuldig en veelzijdig gebruikt. Symbolisch, religieus, realistisch, romantisch, impressionistisch, talloze genres maken gebruik van florale elementen.
Welke planten precies werden gebruikt refereert in sommige gevallen aan een stukje geschiedenis, zoals de tijd van de grote ontdekkingsreizen, of de toenmalige sierteelt. Niettegenstaande aloude interesse in planten, werden ze pas in de 16de eeuw onderwerp van wetenschappelijke studie.

Wandeling door natuur en kunst
Voor deze bijzondere wandeling legden het museum en de plantentuin als goede buren en quasi leeftijdsgenoten - op de huidige site allebei geopend begin 20ste eeuw - hun collecties en hun kennis samen. Met een wandeling die start in de natuur van de plantentuin en eindigt tussen de schilderijen
van het museum, slaan we een brug tussen plantkunde en kunstwetenschap, wetenschappelijke kennis en artistieke interpretatie, observatie en verwondering.

Samenkomst aan de Plantentuin van de Universiteit Gent, hoek K.L. Ledeganckstraat en E. Clauslaan
Lees alles

Informatie

Karel Lodewijk Ledeganckstraat
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 13,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,6


Basistarief: 13,00 €; toegangsticket voor de vaste collectie + 5 euro voor de gids: 13,00 €
Trefwoorden
msk

Je UiTPAS voordeel

Foto's

Instaprondleiding: 'Bloemen en planten in de kunst' ©MSK©MSK
Instaprondleiding: 'Bloemen en planten in de kunst' ©MSK©MSK