Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Inside/Out _ hedendaagse kunstenaars in dialoog met het werk van ‘Van Eyck’

‘INSIDE/OUT’ gecureerd door Elke Desutter, Brantt en Free Pectoor, bestaat uit een groep hedendaagse beeldende kunstenaars die aan de slag gaan en tentoonstellen in Kasteel Borluut en het Borluutpark te Sint- Denijs-Westrem.
‘INSIDE/OUT’ is een ‘weerspiegeling’ naar analogie van het werk van de gebroeders ‘Van Eyck’. Iedere kunstenaar legt via een kunstwerk de directe- of indirecte link naar het oeuvre van de gebroeders ‘Van Eyck’ en de locatie.

Gezien de historische context, met name de contacten van de gebroeders ‘van Eyck’ met de familie Borluut is de locatie een uitgelezen kans om hier een kunstproject in het teken van ‘Van Eyck’ te realiseren. Elizabeth Borluut en Judocus Vijd zijn namelijk de opdrachtgevers van Het Lam Gods, tevens staan beiden afgebeeld op deze polyptiek. Naar alle waarschijnlijkheid zou ook Simon Borluut (broer van Elizabeth) de opdrachtgever zijn van het werk ‘De madonna bij de fontein’. Deze hypothese komt van criticus Dhaenens, reeds gepubliceerd in 1980.

‘INSIDE/OUT’ zag het levenslicht binnenin de muren van kasteel Borluut, waar nu o.a. kunstenaarsateliers zijn ondergebracht. De curatoren willen de connectie met het rijke verleden van de familie Borluut graag nieuw leven inblazen door de realisatie van dit kunstproject. Hierbij lieten lieten ze zich voornamelijk inspireren door het werk ‘Arnolfini en zijn vrouw’. De diverse verborgen symbolen in dit schilderij zijn de voedingsbodem geweest om dit project verder vorm te geven. De bolle spiegel zorgt ervoor dat we niet alleen het echtpaar zien, maar ook een blik van buitenaf kunnen waarnemen.

2020 is tevens het ‘Van Eyck-jaar’. Gent was bij uitstek de thuishaven en werkplek van Hubert en Jan van Eyck.

Deelnemende kunstenaars aan Inside/Out:
Zeli Bauwens - Nel Bonte - Line Boogaerts - Alexander Bossuyt - Brantt - Eddy De Buf - Ivan De Coen - Elke Desutter - Sien Godderis - Thomas Jacques - Vicky Lema - Thanh Long Lam - Steven Messiaen - Free Pectoor - Gert Scheerlinck - Geerke Sticker - Annelies Van Camp - Nele Van Canneyt - Thijs Van der Linden - Alice Vanderschoot - Jill Vandorpe - Simon Vanheukelom - Nicolas Van Parys - Jonas Vansteenkiste
We nemen alle opgelegde veiligheidsvoorschriften ter harte en verwelkomen jullie graag in Borluutpark en Kasteel Borluut te Sint-Denijs-Westrem.
Het gedeelte van de tentoonstelling in Kasteel Borluut is met maximum 25 personen tegelijkertijd te bezoeken, vandaar dat wij vragen op voorhand te reserveren voor de gewenste data en tijdstip.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Kleine Gentstraat 46
9051  Sint-Denijs-Westrem (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  gratis
  Basistarief: 0,00 €

  Foto's

  Inside/Out _ hedendaagse kunstenaars in dialoog met het werk van ‘Van Eyck’ ©Inside Out - Annelies Van Camp©Inside Out - Annelies Van Camp
  Inside/Out _ hedendaagse kunstenaars in dialoog met het werk van ‘Van Eyck’ ©Inside/Out©Inside/Out
  Inside/Out _ hedendaagse kunstenaars in dialoog met het werk van ‘Van Eyck’ ©Inside/Out©Inside/Out