Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Infosessie slaapproblemen

30 % van de Belgen slaapt slecht en bij 10 tot 15% van de volwassenen gaat het zelfs om chronische slaapproblemen. Mensen met slaapproblemen grijpen te vaak naar slaapmiddelen. België zit nog steeds in de Europese kopgroep qua gebruik van slaap- en kalmeermiddelen. Ongeveer 10% van de Belgische bevolking is een regelmatige gebruiker. Dat is echter niet zonder gevaar, want na één week treedt reeds gewenning en zelfs verslaving op.
Gelukkig kunnen we slapeloosheid op een andere, gezondere manier aanpakken! Om je hierover te informeren, organiseert LM Oost- Vlaanderen en de vzw Liever Thuis een boeiende gratis infosessie, in samenwerking met het lokaal dienstencentrum ‘De Regenboog’. De infosessie wordt gegeven door Mario Schelfhout, stafmedewerker van de vzw Liever Thuis LM. Hij licht de aanpak van slapeloosheid toe op een wetenschappelijk onderbouwde manier en geeft tips voor een betere nachtrust. Wij hopen je alvast te mogen verwelkomen op deze infosessie!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Lucas De Heerestraat 83
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Contact
09 223 19 76