Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 3 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 3 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Informatiemoment | Spellewerkstraat - AFGELAST !!!

Gent en FARYS een integrale heraanleg van de Spellewerkstraat, Kantstraat en Satijnstraat. We maken van deze werken gebruik om de straten veiliger en aangenamer te maken. Op donderdag 26 maart 2020 organiseren we een binnenloopmoment waarop je meer informatie krijgt over de voorontwerpplannen. Over de krachtlijnen van de plannen en het binnenloopmoment vind je verder in deze brief alvast meer informatie.
Integrale heraanleg
De Spellewerkstraat, Kantstraat en Satijnstraat krijgen een volledig nieuwe aanleg. Dit betekent dat zowel de riolering als de bovenliggende weginfrastructuur volledig vernieuwd en vervangen worden. De Spellewerkstraat en Kantstraat krijgen een traditionele opbouw met brede voetpaden, parkeerplaatsen in kasseien en een rijweg in asfalt. Aan de oversteekplaatsen is blindengeleiding voorzien. De Satijnstraat wordt omgevormd tot woonerf.

Satijnstraat wordt woonerf
In een woonerf krijgen voetgangers en fietsers plaats van gevel tot gevel en zijn auto’s te gast. De Satijnstraat wordt zo een autoluwe straat waar een snelheidsbeperking van 20 km/uur geldt. Na de heraanleg komt er éénrichtingsverkeer van de Spellewerkstraat naar de Kantstraat.

Inbreng van groen
Vandaag de dag is in de Spellewerkstraat, Kantstraat en Satijnstraat weinig groen te bespeuren. Daar brengen we graag verandering in. De nieuwe voorontwerpplannen voorzien in bomen en straatgeveltuintjes waar mogelijk. Het kruispunt van de Kantstraat met de Goudbrokaatstraat krijgt een andere, veiligere, inrichting. De rijweg wordt er smaller, waardoor er meer ruimte komt voor extra groen.

Rijrichtingen
De rijrichtingen blijven grotendeels bewaard. Enkel de Satijnstraat en de Spellewerkstraat (tussen de Brugsesteenweg en de Satijnstraat) krijgen éénrichtingsverkeer. Dit zorgt voor minder doorgaand verkeer en een veiligere en aangenamere straat. Elders blijft het dubbelrichtingsverkeer behouden.

Riolering
Samen met de heraanleg van de weg komt er ook een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. Dit betekent dat regenwater en afvalwater gescheiden van elkaar afgevoerd worden. In bepaalde situaties moeten eigenaars dan afkoppelen. Wat dit voor jouw woning betekent, kun je navragen op dit binnenloopmoment.

Binnenloopmoment
Graag informeren we je over deze voorontwerpplannen. Je bent welkom op ons binnenloopmoment op donderdag 26 maart 2020, doorlopend van 19u tot 20.30u in de cafetaria van sporthal Bourgoyen, Driepikkelstraat 30 in 9030 Mariakerke. Je krijgt er de kans om vragen te stellen over de plannen aan de medewerkers van de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen.

Informatie
je kunt (na dit binnenloopmoment) de voorontwerpplannen raadplegen op onze website www.stad.gent/wegenwerken (zoekterm: Spellewerkstraat).

Procedure
Dit binnenloopmoment is een eerste kennismaking met het voorontwerpplan. Dit betekent niet dat de werken onmiddellijk starten. De weg van plan naar uitvoering is lang. Een concrete timing voor de uitvoering van de werken kunnen wij momenteel nog niet geven. Van zodra hier meer zicht op is, informeren we je.

Wij hopen je te mogen verwelkomen op ons binnenloopmoment.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Driepikkelstraat 30
9030  Mariakerke (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot

Foto's

Informatiemoment | Spellewerkstraat - AFGELAST !!! ©Stad Gent©Stad Gent