Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Infomoment Orvita: democratische school op basis van verbindende communicatie, kampen & opleiding (online)

We willen ervoor zorgen dat kinderen en jongeren een hoog welbevinden hebben, zich optimaal kunnen ontplooien, als volwaardige mensen gezien worden en opgroeien tot tevreden, ondernemende, zelfzekere en zelfbewuste volwassenen die in verbinding leven met zichzelf en hun omgeving.
Daarom creëren we met Orvita een omgeving waar kinderen en jongeren helemaal zichzelf kunnen zijn en kunnen leren en leven vanuit intrinsieke motivatie binnen een verbindende en democratische gemeenschap.
Om dit te realiseren bestaat het fundament van Orvita uit 8 pijlers, namelijk verbinding, spelen, zelfsturing, vertrouwen, democratisch, agile, holistisch en inclusief. Deze pijlers zijn geen aparte elementen, maar zijn met elkaar verweven en vormen samen één geheel. Dit fundament vormt de basis voor alles wat we doen: de democratische school, de kampen en de opleiding.
Kinderen en jongeren zijn van nature geïnteresseerd in zichzelf en de wereld rondom hen. Daarom bieden we ze de ruimte om vanuit intrinsieke motivatie aan de slag te gaan. In interactie met facilitators en andere kinderen ontstaan diverse activiteiten. Wat er ook bij de kinderen leeft en waarvoor de mogelijkheden er zijn. Doordat de activiteiten zelf gekozen zijn, leren ze er ontzettend veel van en zijn ze enorm betrokken bezig.

De facilitators benaderen de kinderen en jongeren vanuit verbindende communicatie. Zo nemen we de tijd om echt te luisteren naar wat er bij de kinderen en jongeren leeft. We werken aan een gemeenschap waar ieder kind zich thuis voelt en waar met ieders behoeften maximaal rekening wordt gehouden.

Democratische school
Als we onze volgende vraag stellen: Hoe kunnen kinderen en jongeren zich optimaal ontplooien, waarbij ze tevens een zo hoog mogelijk welbevinden hebben? Dan komen we uit bij zelfsturend onderwijs, waar kinderen hun natuurlijke drive tot leren volop kunnen uitleven. Dit in een gemeenschap waar kinderen en jongeren medezeggenschap hebben over het reilen en zeilen van deze gemeenschap. En waar kinderen en jongeren kunnen leven in verbinding met zichzelf en anderen. Kom meer te weten over de Orvita school in Gent.

Kampen
In de schoolvakanties organiseren we kampen voor kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar. Ze kunnen de activiteiten doen waar ze echt zin in hebben. Zo creëren ze mee het kamp van hun dromen. Bovendien dragen we heel bewust zorg voor het welbevinden van elk kind, door naar hen te luisteren en echt rekening te houden met ieders behoeften. De kampen gaan door in Gent en regio Antwerpen.

Opleiding
We merken de kracht van verbinding en vertrouwen in kinderen en jongeren en welke enorm positieve impact dit heeft op hun welbevinden en ontplooiing. Daarom willen we graag onze kennis en ervaring hieromtrent delen en de deelnemers ondersteunen om vaardigheden te ontwikkelen en een persoonlijk proces aan te gaan om vanuit de 8 pijlers met kinderen en jongeren om te gaan. Deze opleiding is voor iedereen die leeft en/of werkt met kinderen en jongeren.


- Ben je benieuwd naar onze democratische school?
- Heb je interesse om je kind te laten deelnemen aan een Orvita kamp?
• Lijkt een Orvita opleiding je wel wat?
• Wil je graag facilitator worden op onze kampen of school?
• Of wil je graag mee bouwen aan Orvita?
Kom dan zeker naar ons infomoment.

Je kan er kennismaken met
- ons team
- onze visie
- de democratische school
- de kampen
- en de opleiding

Het infomoment is gratis en online via zoom. Als je je inschrijft via onze website krijg je via mail een link om deel te nemen aan het infomoment. www.orvita.be/infomoment


Bij Orvita kan je terecht voor:
– Democratische school op basis van verbindende communicatie en zelfsturing voor kinderen van 3 tot 18 jaar
– Kampen op basis van verbindende communicatie en zelfsturing
– 10-daagse opleiding voor facilitators en begeleiders van kinderen en jongeren
– Basistraining verbindend communiceren met kinderen
– Oefenreeks verbindend communiceren
– Opstellingen (van het innerlijk kind): individueel en in groep
– Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden met behulp van verbindende communicatie en aware parenting
– Begeleiding van kinderen en jongeren op basis van verbindende communicatie en spel

Meer info op onze website: www.orvita.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Online
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Contact
0494 33 16 67

Foto's

Infomoment Orvita: democratische school op basis van verbindende communicatie, kampen & opleiding (online) ©Orvita©Orvita