Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Industriemuseumquiz

Het Industriemuseum in Gent, dat is een indrukwekkend fabrieksgebouw waar de machineolie van weleer de neusvleugels beroert. Een voormalige katoenfabriek ook, waar een veelzijdige collectie van internationale allure zijn onderkomen heeft. Maar het museum is meer dan dat.
Het is ook een plek waar een team van gepassioneerde collega’s er dag in dag uit naar streven om de industriële geschiedenis weer helemaal tot leven te brengen. Een plek van mensen dus. Mensen die zich bovendien willen engageren voor het goede doel.

Op zondag 22 maart verschijnt een vierkoppig team namens het Industriemuseum aan de start van de 100 km-run ten voordele van Kom op tegen Kanker. Om de vereiste 2.500 euro voor het startgeld bijeen te krijgen, organiseert het loopteam op vrijdag 21 februari een heuse ‘Industriemuseumquiz’.

Maar een quiz zonder teams, dat is als een café zonder bier. Verzamel dus de knappe koppen onder je kameraden en ga de uitdaging aan om de geschiedenis in te gaan als winnaars van de allereerste Industriemuseumquiz.

We beloven alvast dat het een avond zonder weerga wordt. Verwacht je aan enkele stevige rondes over – hoe kan het ook anders – Gent, geschiedenis, erfgoed of industrie. Maar wees gerust, ook de klassieke quizzer komt tijdens de vragenrondes zeker aan zijn trekken.

Bovendien ga je niet met lege handen naar huis. Naast een goed gevoel door via je deelname het kankeronderzoek in België te steunen, kan je rekenen op een riante prijzentafel die dankzij tal van sponsors steeds meer gevuld raakt.

Tot op de quiz dus?!
Lees alles

Informatie

Industriemuseum
Minnemeers 10
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 20,0
Basistarief: 20,00 €
Contact
09 323 65 53

Foto's

Industriemuseumquiz ©Industriemuseum©Industriemuseum
Industriemuseumquiz ©Industriemuseum©Industriemuseum