Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Hybrid Heads

Hoofddeksels en bedekkingen zijn misschien wel de krachtigste uitingen van culturele identiteit. Designer Daniela Dossi onderzoekt in Hybrid Heads de symbolische, politieke en sociale waarden van hedendaagse hoofddeksels, vertrekkend van een archief van persfoto’s van overal ter wereld. Ze ontwikkelde een methode en open designsysteem om hoofddeksels te remixen en zo verschillende culturele identiteiten samen te brengen. Uit de combinaties van textielsamples met archiefbeelden kunnen nieuwe hybride ontwerpen ontstaan, zoals bijvoorbeeld het textiel van een specifiek hoofddeksel uit Kyrgyzstan dat wordt samengebracht met de vorm van een hoofddeksel uit Pakistan.
Het textielonderzoek en de eerste collectie hybride hoofddeksels zijn het resultaat van een langdurige residentie van Daniela Dossi in het open textielatelier van Manoeuvre, een collectief voor artistieke co-creatie in de Gentse wijk Rabot. Met de eigen collecties wil Hybrid Heads zorgen voor nieuwe hybride culturele identiteiten en stelt het hedendaagse rolverdelingen en stereotypen in vraag. In een tijd van culturele globalisering leeft iedereen immers in een diverse context, waarbij interculturele ontmoetingen je culturele identiteit beïnvloeden.
Lees alles

Informatie

Jan Breydelstraat 5
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6


Basistarief: 8,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
Organisatie
Contact
+32 9 2679999

Foto's

Hybrid Heads ©Design Museum Gent©Design Museum Gent