Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Huis van Alijn

Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme van ons leven. Dagen worden weken, maanden worden jaren. Het nieuwe Huis van Alijn legt gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden.
Van je allereerste babyfoto’s, knikkeren op de speelplaats en je eerste liefdesverdriet, tot de jaarlijkse zomervakantie, het vieren van je pensioen en het afscheid van een dierbare.

Hoe we omgaan met deze momenten en emoties evolueert in de tijd, is tegelijk persoonlijk én universeel. Het museumverhaal neemt je mee doorheen de rijke collectie objecten, foto’s, geluid en bewegend beeld en toont dat alledaags allerminst gewoon is.

Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks open van 10 tot 18 uur (gesloten op woensdag).Welkom terug in het Huis van Alijn! Zin in een museumbezoek? Het is verplicht om je museumbezoek op voorhand te reserveren, een vrij bezoek is niet mogelijk. Lees de informatie over de maatregelen die we nemen goed door. Samen zorgen we voor een veilig en aangenaam museumbezoek.

Voor wie? Je kan het museum individueel of met huisgenoten bezoeken. Groepsbezoeken zijn nog niet mogelijk.

Wanneer?
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09:00-12:00 uur en van 13:00-17:00 uur
In het weekend, op feestdagen en tijdens schoolvakanties van 10:00 - 13:00 en van 14:00 - 18:00 uur
Op woensdag zijn we gesloten

RESERVATIE
- Het is verplicht om je museumbezoek op voorhand te reserveren, een vrij bezoek is niet mogelijk.
- Bij reservatie kies je een dag en tijdslot waarin je het museum wilt bezoeken.
- Per tijdslot is een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Zo zorgen we ervoor dat het maximum aantal personen niet overschreden wordt.
- Om lange wachtrijen te vermijden, vragen we om niet vroeger dan 15 min voor je gekozen tijdslot naar het museum te komen.

Hoe kan ik reserveren?
- telefonisch reserveren via T 09 210 10 75. Dit kan enkel tijdens weekdagen van 09:00-12:30 uur en 13:30-16:00 uur.
- online tickets zie weblink.
- Er worden geen tickets verkocht aan de balie.
- Het is niet mogelijk om tickets om te ruilen of te annuleren. Lees hier de volledige gebruiksvoorwaarden en het tijdelijk bezoekersreglement.
- Je kan elk type ticket kopen. Bekijk op onze prijzenpagina of je recht hebt op een korting. Breng het bewijs voor korting mee. Ook als je recht hebt op een gratis bezoek, moet je op voorhand reserveren.

Hoe kan ik betalen?
- Als je online een ticket koopt kan je betalen betalen via bancontact. Je krijgt het ticket via mail. Je kan het ticket printen of op je GSM tonen aan de balie.
- Reserveerde je telefonisch? Dan betaal je aan de balie van het museum. Je kan enkel elektronisch betalen (Bancontact, Maestro, Visa, Mastercard). Je kan contactloos betalen en we voorzien wattenstaafjes. Breng zeker je reservatiebewijs mee.
- Vragen rond je reservatie? Bel T 09 210 10 75

BEREID JE VOOR
- We raden aan om een mondmasker te dragen, maar het is niet verplicht.
- De vestiaire is gesloten. Breng geen grote tassen, rugzakken, paraplu's of ander materiaal mee naar het museum. Een buggy veilig parkeren kan wel.
- Het museumcafé en de binnentuin zijn nog gesloten tot minstens 8 juni.

TIJDENS JE BEZOEK
- Wat kan je zien? Je kan de hoofdtentoonstelling rond het dagelijks leven bezoeken, vanaf 11 juli ook de tijdelijke expo CIRCUS ONDERWEG. In het museum zijn er veel interactieve installaties waar je iets kan aanraken, ruiken, maken,... Uit voorzorg zijn enkele hiervan tijdelijk buiten gebruik. Andere installaties kan je wel gebruiken als je je handen ontsmet met de aanwezige alcoholgel. Volg hiervoor de richtlijnen en de signalisatie in het museum.
- Van het museumbezoek een fijne en veilige ervaring maken? Dat doen we samen, medewerkers en bezoekers! Volg de richtlijnen in het museum. Heb je een vraag? Spreek gerust een medewerker aan, ze helpen je graag verder.
Lees alles

Informatie

Kraanlei 65
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • Maandag - dinsdag van9:00tot17:00
  • Donderdag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zaterdag - zondag van10:00tot18:00
Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,2


Basistarief: 8,00 €; Groepen min. 15 pers / Op vertoon van je ticket voor de expo OMG Van Eyck was here: 7,00 €; Inwoners van Gent / UiTPAS Gent: 4,50 €; Jongeren 19 tem 25 jaar / Groepsbezoeken in schoolverband + 18 jaar: 2,00 €; UiTPAS-houders met kansentarief voor Gentenaars en Gentse organisaties: 1,20 €; Vrienden van Alijn / Op zondagvoormiddag (10:00 - 13:00 uur) en tijdens de Gentse feesten voor inwoners van Gent / -19 jaar / …: 0,00 €
Organisatie
Contact
+32 9 2353800
Trefwoorden

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Het Huis van Alijn

Foto's

Huis van Alijn ©Michiel Devijver©Michiel Devijver