uitpas+1 punt

Hommage(s). Frans Van Praet

Naar aanleiding van de publicatie Frans L. Van Praet, De Jaarringen – Rings of Growth presenteert Design Museum Gent een hommage aan de veelzijdige ontwerper Frans Van Praet (1937). Als designer, kunstenaar en vormgever is hij vooral bekend van de interieurinrichting van het Belgisch Paviljoen op de wereldtentoonstelling in Sevilla (1992) en zijn iconische Sevillazitje. Het boek waarmee Van Praet zijn tachtigste verjaardag viert, toont hoe rijk en verscheiden zijn oeuvre is.
Frans Van Praet wordt dikwijls in één adem genoemd met Pieter De Bruyne en Emile Veranneman, ontwerpers die braken met het strakke functionalisme en letterlijk kleur brachten in het Vlaamse meubellandschap van de jaren 1980. Hun postmoderne vormentaal wordt, net zoals die van de Italiaanse Memphis-beweging, vandaag opnieuw door jonge generaties ontdekt.

Kunst en kunstfilosofie vormen een constante in het werk van Van Praet. Zijn ‘objectmeubels’ of ‘hommagemeubels’ aan grote kunstenaars, zoals Magritte en Rietveld, waren gedurende zijn hele carrière erg belangrijk als vrij tegengewicht voor het werken in serieproductie in opdracht van meubelfabrikanten. Een selectie van deze Hommages is voor deze gelegenheid bij elkaar gebracht in enkele salons van Hotel de Coninck. Ze belichamen sleutelbegrippen in het werk van Van Praet: multifunctionaliteit, multidimensionaliteit en multidisciplinariteit.

Openingsuren kerstvakantie zie website www.designmuseumgent.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Jan Breydelstraat 5
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6


Basistarief: 8,00 €
Organisatie
Contact
+32 9 2679999

Foto's

Hommage(s).  Frans Van Praet ©Design Museum Gent©Design Museum Gent