HIV Ontmaskeren

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat er voor het eerst werd bericht over een virus en een ziekte die later hiv en aids werden genoemd. We willen hier even stil bij staan en trakteren u daarom op een avondvullend programma en een aansluitende receptie waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.
We stellen een gloednieuwe docufilm voor die u meeneemt naar de beginjaren van hiv in België. De verhalen van artsen, verpleegkundigen en patiënten van toen zijn authentiek en aangrijpend. Wat betekent het om te leven met hiv in 2021? En wat brengt de toekomst? Daartoe nemen we een kijkje in het labo van professor Linos Vandekerckhove. Kunnen we hiv binnenkort genezen?
Na een muzikaal intermezzo van Sioen volgt een Performance met grote P. Personen die in aanraking komen met hiv bouwden samen met regisseur Klaas De Roo aan een act die niemand onberoerd zal laten. HIV Ontmaskeren, daar draait het om.
De film en performance roepen heel wat vragen en emoties op. In het tweede deel van de avond wordt de tijd genomen om samen met enkele experts na te denken over hiv en hiv-stigma. Het debat met filosoof Ignaas Devisch, arts en politica Petra De Sutter, beleidsmedewerker bij Sensoa Ria Koeck en een ervaringsdeskundige wordt gemodereerd door Roos Van Acker. Ook uw inbreng telt, stel gerust de vraag die op uw lippen brandt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 26,0
Basistarief: 26,00 €
Organisatie
Contact
09 332 94 25

Foto's

HIV Ontmaskeren ©HIV Ontmaskeren / UZ Gent©HIV Ontmaskeren / UZ Gent