Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 3 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 3 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Historisch Café – Over de protestanten in Gent, vroeger en nu

Het optreden van de Duitse kerkhervormer Maarten Luther bracht ook in onze streken heel wat op gang. Het protestantisme zette zich krachtig door en verstoorde grondig de traditionele eenheid van het katholieke geloof. Politieke en sociale conflicten waren het gevolg. Tussen 1577 en 1584 kende Gent een calvinistisch stadsbestuur.
ZONDAG 3 APRIL, 11.00-13.00u. Het optreden van de Duitse kerkhervormer Maarten Luther bracht ook in onze streken heel wat op gang. Het protestantisme zette zich krachtig door en verstoorde grondig de traditionele eenheid van het katholieke geloof. Politieke en sociale conflicten waren het gevolg. Tussen 1577 en 1584 kende Gent een calvinistisch stadsbestuur.
Met onze virtuele wandeling gaan we op zoek naar herinneringen uit die woelige 16de eeuw. Het Ryhovesteen in de Onderstraat, het Pand in Onderbergen, de architectuur van het stadhuis passeren de revue. We horen het verhaal over de Rederijkers en over de Pacificatie van Gent, maar ook het relaas over brandstapels en terechtstellingen. Tot slot stappen we in onze teletijdmachine naar de 21ste eeuw en bekijken we hoe het de Protestanten in onze stad vandaag vergaat. Spreker van dienst is Christine Liagre.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagvoormiddag 3 april, 11u
Toegang gratis

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Voorhoutkaai 43+
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Organisatie
Buren van de Abdij

Foto's

Historisch Café – Over de protestanten in Gent, vroeger en nu ©Historisch Café – Over de protestanten in Gent, vroeger en nu©Historisch Café – Over de protestanten in Gent, vroeger en nu