Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Het sjieke volk helpt de arme dutsen

Armen werden vroeger geholpen door geestelijken, godshuizen, Heilige Geest Tafels, de Armenkamer. In de 19 de eeuw was de situatie van de arbeidersgezinnen schrijnend. Sjieke dames en heren nemen deze taak over en helpen arme dutsen en sloren. Textielbaronnen en hun echtgenotes organiseerden soepbedelingen en bouwden arbeiderswoningen (cités). Om teveel dronkenschap tegen te gaan worden de vele wijkkermissen vervagen door 1 grote foor. Er wordt zelfs goede raad gegeven hoe soep te maken (“koevoet is beter dan boelie”). Maar wat is de echte beweegrede hiervoor ? Mensen uit de armoede halen of was het eerder uit “verveling” of om de “bestaande orde” te bewaren ?
Enkelingen keken verder : Marie De Hemptinne, François Laurent, Anseele, de vereniging “zonder naam, niet zonder hart” ….

Locatie
aan het standbeeld van E. Anseele
Frankrijkplein, Zuid gent

Corona maatregelen:

Iedereen draagt verplicht tijdens de rondleiding een eigen mondmasker.
Het meebrengen van eigen ontsmettende handgel is aangeraden. Onze gidsen kunnen wel aan publieke toiletten of plaatsen in Gent waar voorzieningen zijn even halt houden.
De gids zorgt voor handhaving van richtlijnen en regels door de deelnemers.
De gids past zijn parcours aan om de veiligheid van de groep te garanderen door niet op kleine plaatsen of in smalle steegjes te gidsen.
Wij noteren per aanvraag de contactgegevens van de groepsverantwoordelijke, dit voor het geval wij gecontacteerd worden door tracers.
Deelnemers zijn welkom om deel te nemen aan de rondleiding als ze geen verdachte symptomen vertonen (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C°) of samenleven met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38 C°) of benauwdheidsklachten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Graaf van Vlaanderenplein 40
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 11,0
Basistarief: 11,00 €; leden en de gebruikelijke kortingscategoriën: 9,00 €
Reservaties
09/225 38 53

Foto's

Het sjieke volk helpt de arme dutsen ©Rudi De Rechter©Rudi De Rechter