Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Het Lam Gods

Het Lam Gods of languit, ‘De Aanbidding van het Lam Gods’, van de gebroeders van Eyck, onthuld in 1432, wordt wereldwijd erkend als artistiek hoogtepunt, één van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt. In totaal tonen de 18 panelen een magisch Bijbelse evocatie met onder andere ook het portret van opdrachtgever en kerkmeester Joos Vijd en zijn echtgenote Elisabeth Borluut.
Innerlijke gloed, microscopisch vakmanschap
Het monumentale Lam Gods werd geschilderd op eikenhouten panelen bedekt met dunne lagen van een mengsel van krijt en dierlijke lijm. De figuren werden aangebracht in ettelijke laagjes olieverf. De combinatie van het miniatuurwerk en de lichtdoorlatende verf zorgen voor een extra dimensie. Ontdek het zelf als je voor dit meesterwerk staat. Je zal zien, er lijkt een innerlijke gloed van het schilderij uit te gaan, goddelijke gloed.
Restauratie
In 2012 drong een doorgedreven restauratiebehandeling zich op die tot eind 2024 zou duren. Uitgevoerd in het Museum voor Schone Kunsten te Gent door het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium en met financiële steun van de Vlaamse Overheid en het Fonds Baillet-Latour werden de oude verharde vernislagen en overschilderingen minutieus verwijderd.
Dankzij de restauratie is het dan ook voor het eerst sinds de 16de eeuw dat de originele verflaag van Van Eyck terug te zien is.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Baafsplein 4
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Prijs
€ 5,0
Basistarief: 5,00 €; Kinderen jonger dan 12: 4,00 €; Kinderen jonger dan 6: 0,00 €

Foto's

Het Lam Gods ©www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw, foto Dominique Provost©www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw, foto Dominique Provost