Herseninfarct en hersenbloeding: oorzaken en preventie. Met praktijkgerichte adviezen.

In België zijn dagelijks ongeveer 60 mensen het slachtoffer van een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct). In de westerse wereld is een beroerte de derde belangrijkste doodsoorzaak. Iedereen kan een beroerte krijgen, ook jongere mensen. Na een beroerte gaat in eerste instantie alle aandacht naar het overleven en het herstel. Pas daarna moet de patiënt, maar ook zijn omgeving, leren leven met de gevolgen. Experten van AZ Maria Middelares willen een antwoord geven op de vele vragen die hierbij komen kijken. De infosessie is gratis maar inschrijven is noodzakelijk. Deze infosessies zijn in de eerste plaats bedoeld voor patiënten en hun mantelzorgers. Maar andere geïnteresseerden zijn ook welkom.
Deze lezing 'Herseninfarct en hersenbloeding: oorzaken en preventie. Met praktijkgerichte adviezen, in samenwerking met de diensten
kinesitherapie, psychologie en diëtiek.' door Dr. Liesbeth De Groote, neuroloog; Silke Cocquyt, kinesiste; Pieter Mertens, psycholoog en Sven Van Caneghem, diëtist, maakt deel uit van een reeks 'Leven na een beroerte'. Het volledige overzicht vind je op deze link​: https://bit.ly/2Qj8NML.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Buitenring Sint-Denijs 30
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Reservaties

Foto's

Herseninfarct en hersenbloeding: oorzaken en preventie. Met praktijkgerichte adviezen. ©Stock Adobe©Stock Adobe