Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Heeren, vertrekt!

De Sint-Pietersabdij is terug open. Reserveer je ticket vooraf. We heropenen stapsgewijs. Dat wil zeggen dat in eerste instantie enkel individuele bezoekers toegelaten worden, eventueel in het gezelschap van huisgenoten. Groepsbezoeken of rondleidingen worden nog niet georganiseerd.
We werken ook met tijdsblokken waarin we maximum 15 bezoekers toelaten. Koop of reserveer daarom je tickets vooraf online. Ticketverkoop aan de balie is tijdelijk niet mogelijk.

In de Sint-Pietersabdij is enkel de expo open, een vrij bezoek of bezoek met movieguide Alison is nog niet mogelijk. Ook de tuin en de Pietersbar blijven voorlopig gesloten.

Om het voor iedereen veilig te houden:
- beperken wij het aantal bezoekers
- houden we 1.50 meter afstand
- dragen wij een mondmasker
- zorgen wij voor een goede hygiëne
- ontsmetten we na ieder gebruik de audiotoestellen*
- brengen we extra signalisatie aan

Vragen wij je om:
- je tickets vooraf online te kopen: tickets Gravensteen - tickets Heeren, vertrekt!
- 1.50 meter afstand te houden
- een mondmasker te dragen
- de nodige handhygiëne toe te passen
- cashless te betalen
- niet af te wijken van het aangegeven parcours
- in het Gravensteen andere bezoekers niet in te halen op wenteltrappen en omwalling
- als gezin of klein gezelschap zoveel mogelijk samen te blijven
- plaats te maken na het activeren van het audioverhaal (luisteren kan ook van op afstand)

* De audioguide is een essentieel onderdeel van je bezoek. Na elk gebruik wordt de apparatuur ontsmet. Koptelefoons worden niet meegegeven. Je kan luisteren aan het toestel zelf of je eigen oortjes meebrengen. Er zijn ook wegwerpoortjes te koop.


En verder:
- De capaciteit van de toiletten is sterk gelimiteerd.
- Gebruik maken van vestiaire of lockers is voorlopig niet mogelijk.
- Onze shops zijn open. We vragen wel om steeds cashless te betalen.
- Bruingebrande topatleten, hightech-fietsen, bonte wielertruitjes én uitgelaten wielerliefhebbers: dat is koers. Maar koers is ook opwinding, wanhoop, angst, eenzaamheid, pijn, afzien, de roes vande overwinning, de woede na verlies…

De tentoonstelling 'Heeren, vertrekt! In de kop van de Koers' vermaakt en grijpt naar de keel. In een verrassende setting proef je van de overwinningsroes van laatste Flandrien Roger Decock in Parijs-Nice 1951, doorsta je de angsten van de legendarische wielerdokter Yvan Vanmol na de valpartij van Johan Museeuw in het Bos van Wallers en staat net als bij Corinne Poulidor je hart eventjes stil bij de inzinking van Mathieu van der Poel op het jongste WK. Je ontdekt ook het verhaal van wielerkoppel Louis Vervaeke en Astrid Collinge, die als geen andere de keerzijde van het wielrennen leerden kennen.

Een nieuwe inlevingstentoonstelling van Historische Huizen Gent in samenwerking met Jelle Vermeersch, journalist-fotograaf en medeoprichter van het wielermagazine Bahamontes, KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare) en Flanders Classics.

Er is een audioguide inbegrepen in het toegangsticket en beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Pietersplein 9
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer

tot

Prijs

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,4

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,0


Basistarief: 12,00 €; Groepen van min. 15 personen / Leraren op vertoon van een lerarenkaart / …: 10,00 €; Inwoners van Gent / Houders van Uitpas regio Gent / Studenten 19 t.e.m. 25 jaar op vertoon geldige studentenkaart: 7,00 €; Kinderen vanaf 13 jaar t.e.m. 18 jaar / Inwoners van Gent tussen 19 t.e.m. 25 jaar op vertoon geldige studentenkaart / Houders van Uitpas regio Gent met recht op kansentarief / …: 2,00 €; Kinderen t.e.m. 12 jaar / Gentse jongeren t.e.m. 18 jaar / Inwoners van Gent op zondagvoormiddag van 10 tot 13 uur / …: 0,00 €
Contact

Foto's

Heeren, vertrekt! ©@ Jelle Vermeersch©@ Jelle Vermeersch