Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Heeren, vertrekt! - TIJDELIJK UITGESTELD !!!

Bruingebrande topatleten, hightech-fietsen, bonte wielertruitjes én uitgelaten wielerliefhebbers: dat is koers. Maar koers is ook opwinding, wanhoop, angst, eenzaamheid, pijn, afzien, de roes vande overwinning, de woede na verlies…
De tentoonstelling 'Heeren, vertrekt! In de kop van de Koers' vermaakt en grijpt naar de keel. In een verrassende setting proef je van de overwinningsroes van laatste Flandrien Roger Decock in Parijs-Nice 1951, doorsta je de angsten van de legendarische wielerdokter Yvan Vanmol na de valpartij van Johan Museeuw in het Bos van Wallers en staat net als bij Corinne Poulidor je hart eventjes stil bij de inzinking van Mathieu van der Poel op het jongste WK. Je ontdekt ook het verhaal van wielerkoppel Louis Vervaeke en Astrid Collinge, die als geen andere de keerzijde van het wielrennen leerden kennen.

Een nieuwe inlevingstentoonstelling van Historische Huizen Gent in samenwerking met Jelle Vermeersch, journalist-fotograaf en medeoprichter van het wielermagazine Bahamontes, KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare) en Flanders Classics.

Er is een audioguide inbegrepen in het toegangsticket en beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Pietersplein 9
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer

tot

Prijs

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,4


Basistarief: 12,00 €; Groepen van min. 15 personen, leraren op vertoon van een lerarenkaart: 10,00 €; Museu(studenten 19 t.e.m. 25 jaar op vertoon geldige studentenkaart, inwoners van Gent, houders van Uitpas regio Gent)mpassmusées: 7,00 €; Kinderen vanaf 13 jaar t.e.m. 18 jaar, Gentse studenten tussen 19 t.e.m. 25 jaar op vertoon geldige studentenkaart, houders van Uitpas regio Gent met recht op kansentarief: 2,00 €; Jongeren t.e.m. 12 jaar, Gentse jongeren t.e.m. 18 jaar, inwoners van Gent op zondagvoormiddag van 10 tot 13 uur, houders van een Museumpas of City Card: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
Contact

Foto's

Heeren, vertrekt! - TIJDELIJK UITGESTELD !!! ©@ Jelle Vermeersch©@ Jelle Vermeersch