Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Hedendaagse versie van het Lam Gods op de Lakenhalle

Vanaf woensdag 2 december 2020 tot en met kerstdag wordt er elke dag van 19 tot 22 uur een deel van een hedendaagse versie van het Lam Gods op de Lakenhalle geprojecteerd. Elke twee dagen komt er een paneel bij. Op kerstavond en kerstdag verschijnt het gehele altaarstuk. Extra beveiliging ziet erop toe dat er geen drukte ontstaat.
Iedereen Beroemd
Voor het Van Eyck-jaar ‘OMG! Van Eyck was here’ en het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’ maakten twaalf kunstenaars of kunstenaarsduo’s een hedendaagse versie van een paneel van het Lam Gods. De makers van Iedereen Beroemd volgden de kunstenaars tijdens het creatieproces. In de laatste uitzending werden alle nieuwe panelen samengebracht in de Sint-Baafskathedraal.

Vanaf woensdag 2 december 2020 tot en met kerstdag wordt de hedendaagse versie van het schilderij elke avond paneel per paneel op de historische Lakenhalle geprojecteerd. Net zoals bij een adventskalender komt er om de twee dagen een paneel bij. Op kerstavond en kerstdag kunnen passanten de hedendaagse versie van het altaarstuk in haar geheel bewonderen. De Stad Gent voorziet beveiligingsmensen die er tijdens de projecties op toezien dat er niet te veel drukte ontstaat.

Verschillende disciplines samen
De hedendaagse versie van het Lam Gods, een initiatief van Cultuur Gent en de VRT, brengt verschillende disciplines samen, van schilderkunst tot beeldhouwkunst en fotografie. Gentse kunstenaars Ben Benaouisse, Paulien Verhaest (Blommm) & Ceepil, Jan Matthys, Flexboj & L.A en Patsy Van Damme lieten zich net als Herr Seele, Marijs Boulogne, Tom Liekens, Anne-Mie Van Kerckhoven, Karel Hadermann, Chrostin en Benoît Van Innis inspireren door het wereldberoemde werk van Jan van Eyck.

De projectie is een initiatief van Cultuur Gent en Iedereen Beroemd/Eén voor het Van Eyck-jaar en werd gerealiseerd door Fisheye.
Lees alles

Informatie

Sint-Baafsplein z/n
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Foto's

Hedendaagse versie van het Lam Gods op de Lakenhalle ©Stad Gent©Stad Gent