Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Happy Hips workshop - GEANNULEERD !!!

Door onze zittende levensstijl hebben velen van ons een verminderde bewegingsvrijheid van de heupen.
Verschillende spieren die verbonden zijn met onze heupen worden dus stijf en zwak. Dit kan gevolgen hebben op vele dagdagelijkse bewegingen, zoals wandelen, een correcte houding en zelfs op de stabiliteit van onze wervelkolom.

Door onze heupen los te maken, verbeteren we onze bewegingsvrijheid en bloedcirculatie, waardoor zelfs rugpijn kan verlicht worden. In deze heup workshop hebben we aandacht voor zowel het Yin als Yang aspect van onze heupen.

Tijdens de Yin sessie stretchen we het bindweefsel van de verschillende spieren die met de heupen verbonden zijn. We doen dit op een zachte manier, en houden de poses 3-5 minuten aan. Dit is nodig omdat ons bindweefsel van nature uit veel stijver is dan onze spieren. Om de spieren van de heupen sterker te maken beoefenen we in deze workshop ook Yang yoga (Vinyasa). In Yang yoga volgen de houdingen elkaar op in een vloeiende flow van poses, met aandacht voor de ademhaling.

Deze workshop is zowel voor beginners als gevorderden, omdat we telkens de poses kunnen aanpassen naar jouw noden. We leren de verschillende spieren (en hun functie) kennen die ervoor zorgen dat we onze heupen soepel kunnen bewegen. Je gaat naar huis met een aantal houdingen die je thuis ook kan beoefenen op je matje, en die je meer bewegingsvrijheid en soepelheid zullen geven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Beekstraatkouter 78
9031  Drongen (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 35,0
Basistarief: 35,00 €
Organisatie
Contact
0484295675
Reservaties

Foto's

Happy Hips workshop - GEANNULEERD !!! ©Nina Kalnay©Nina Kalnay