Groene Haltewandeling - Wandelen door het Parkbos

Wandel 11 of 14 km door het Parkbos, van het Maaltebruggepark naar het centrum van Sint-Denijs-Westrem. Haal een gratis wandelboekje op.
Deze wandeling vertrekt aan het Maaltebruggepark en voert u al gauw over één van de nagelnieuwe Parkbosbruggen. Daarna gaat de tocht over de oude spoorwegverbinding tussen Gent en De Pinte. Deze centrale recreatieve as brengt u tot in het hart van het Parkbos. We verlaten even het Gentse grondgebied. Via de mooie parkachtige omgevingen van het Scheldeveld en van Grand Noble gaat de wandeling verder over een verrassend vlonderpad in de Vallei van de Rosdambeek. Bij het Borluutpark lonkt het einde van de tocht, het fraaie dorpsplein van Sint-Denijs-Westrem.
De route is normaal 13,8 km lang. Wie wil kan de wandeling inkorten tot 11 km. Eindhalte is dan de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem.

Gratis wandelboekje
- Haal een gratis wandelboekje in het dienstencentrum van Sint-Denijs-Westrem, bij de Groendienst, de Dienst Toerisme, de stadswinkel of bij het Gentinfo-Punt AC Zuid.
- Ontdek ook de andere Gentse groenehaltewandelingen. Of neem een kijkje op www.groenehalte.be voor alle wandelingen in België.
Lees alles

Informatie

Maaltebruggepark z/n
9051  Sint-Denijs-Westrem (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort

Foto's

Groene Haltewandeling - Wandelen door het Parkbos ©Stad Gent©Stad Gent