Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

gratis openluchtfilm 'Alexandre le bienheureux'

'Alexandre le bienheureux' is een Franse film van Yves Robert die uitgebracht werd in 1968.
Alexandre, een zachtaardige slome man, is iemand die liever droomt dan werkt. Zijn echtgenote is 'La Grande', een dominante vrouw die eigenares is van de grootste hoeve van de streek. Ze heeft hem als man gekozen omwille van zijn kracht. Zo hoopte ze enkele knechten op de hoeve uit te sparen. Elke dag legt ze hem een overdreven hoeveelheid taken op.
Maar tot haar grote ergernis is haar Alexandre een overtuigde levensgenieter. Voor hem is alles belangrijker dan het werk op de hoeve, op de velden en de akkers. Het leven op de boerderij benauwt hem, hij voelt er zich niet vrij en wrijvingen ontstaan wanneer hij zich ontfermt over een loslopende hond die zijn vriend wordt en met zijn aandacht gaat weglopen.
Wanneer zijn vrouw in een verkeersongeval omkomt wordt hij weduwnaar. Hij herademt opgelucht en kan zijn geluk niet op. Na de uitvaart sluit hij zich op met zijn hond en brengt de volgende weken in bed door. Met de mand in zijn muil gaat de hond de boodschappen ophalen in de plaatselijke kruidenierswinkel van Agathe. Deze aantrekkelijke jonge vrouw begint zich voor hem te interesseren, en misschien ook wel voor zijn landerijen. Alexandre wordt verliefd op haar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Hof ter Walle 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

gratis


Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Contact
09 233 76 89

Foto's

gratis openluchtfilm 'Alexandre le bienheureux' ©vizit©vizit