Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Getuigen uit Noord en Zuid over genderrechten

We laten onze stem horen aan het mensenrechtenmonument naast het Gravensteen. Dat doen we vier jaar na de moord op de Hondurese mensenrechten- en milieuactivist Berta Cáceres op 2 maart 2016. Bij deze herdenking besteden we onder de regenboogvlag, onder begeleiding van een solidariteitskoor, speciale aandacht aan de vervolging van LGBTI+-activisten. Dat doen we samen met LGBTI+-activist Teresa uit Cuba, vrouwenrechtenactiviste Ana uit Ecuador en andere getuigen. We leggen een symbolisch wandelpad naar duurzame vrede aan. Het idee daarvoor komt van de kunstenaar MaRf, de ontwerper van het monument. We sluiten af met een drankje.
Organisatie Honduraswerkgroep, Amnesty International Gent, Casa Rosa, Karibu en Cubanismo-Gent

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Trefwoorden

Foto's

Getuigen uit Noord en Zuid over genderrechten ©Karibu©Karibu