uit met vlieg3+

Gentse Winterfeesten

Van 8 december 2017 tot en met 7 januari 2018 staat de Gentse binnenstad opnieuw volledig in het teken van winterse gezelligheid en sfeer. De Gentse Winterfeesten verwelkomen hun vele bezoekers opnieuw met heel wat van animaties en kerststanden in een prachtig decor.
Iedereen die de Gentse Winterfeesten bezoekt, zal kunnen genieten van het gekende, en vernieuwde succesrecept.

Kerstmarkt
Wie dit jaar vanuit de Veldstraat richting kerstmarkt trekt, wordt verwelkomd door een reusachtige kerstboom van maar liefst 10 meter hoog. In de voet van de kerstboom kan er gezellig iets gedronken worden in de buitenbar.

Vanaf de kerstboombar op de Korenmarkt heeft men een mooi zicht op het reuzenrad dat dit jaar ook in een nieuw jasje zit. Een nieuw decor, maar nog altijd een even prachtig zicht over de kerstmarkt en de stad Gent vanuit het Grand Soleil reuzenrad.

Al enkele jaren is de kerstmarkt de ideale plaats om originele kerstcadeautjes te kopen voor vrienden en familie. Ook wie zichzelf even in de watten wil leggen is aan het goede adres bij een van de meer dan 150 standhouders.

Speciaal voor wie de kerstmarkt bezoekt, werd het Sint-Baafsplein ter hoogte van de kathedraal heringedeeld om het kerstshoppen nog gezelliger te maken.

Ook de blikvanger Le Sapin Magique is opnieuw van de partij, maar kreeg een nog betere plaats op het Sint-Baafsplein. Op die manier wil de stad er voor zorgen dat dit deel nog meer een geheel vormt met de rest van de kerstmarkt.

Op het podium van het Sint-Baafsplein werden de chalets vervangen door ‘huisjes’ met aantrekkelijke geveltjes die het podium in een uniek en sfeervol winters decor steken.

Ook in Klein Turkije zijn er wijzigingen aangebracht. De Husky Bar komt niet meer terug. In de plaats komt er een (permanente) prachtige Botaniek in samenwerking met bar Moris. De ideale plaats om een drankje te nuttigen na een bezoekje aan het Land van W’ijs of de kerstmarkt.
Digitaal betalen
De Gentse Winterfeesten zijn het eerste stedelijke publieke evenement van deze omvang waar bezoekers hun dranken zullen kunnen bestellen via een online bestelplatform. Zo zal men bijvoorbeeld in de Moose Bar de tijd nodig om te bestellen, kunnen inkorten. Door digitaal te bestellen én te betalen, kan men onmiddellijk aan de bar dranken ophalen en daardoor de eventuele wachtrij aan de kassa vermijden.

Door een partnership met bank ING, mobiel betaalsysteem Payconiq en loyaltyplatform Joyn zal men bovendien op grote bezoekerspunten zoals grote bars, Land van W’ijs, schaatsverhuur, … digitaal kunnen betalen met Payconiq én voordelen scoren met Joyn. De drie partners willen hiermee duidelijk hun doelstelling om lokaal winkelen en beleven in binnensteden te ondersteunen, onderstrepen. De Gentse Winterfeesten kiezen dus 100% voor verdere (digitale) innovatie en verhogen van het gemak voor de bezoeker.

Taiga Winterfood Festival
Het Sint-Veerleplein staat dit jaar in het teken van food en gezelligheid. In samenwerking met Gandtourage wordt een feeëriek bos opgetrokken, 'Taiga'. Tijdens de middelste twee weken van de Gentse Winterfeesten strijkt hier het Winter Food Festival neer met verschillende foodtrucks met een uitgebreid en gevarieerd aanbod van vegan tot authentieke Italiaanse gerechten. Bezoekers kunnen er naar hartenlust van genieten op het overdekte terras met een drankje.

Animatie
Het animatieprogramma verbaast en verwondert dit jaar opnieuw zowel jong als oud, met onder andere wandelende kerstbomen, het Charles Dickenskoor, een vuurspektakel, live ice carving demo’s en heel wat kinderanimatie.

Kindvriendelijke Gentse Winterfeesten
Kinderen zijn koning op de Gentse Winterfeesten! Het kindvriendelijke aspect wordt ook dit jaar verder uitgebreid. Vaste waarden als de verdwaalpalen, het Kinder W’ijspunt en het Land van W’ijs komen terug in een nieuw jasje.

Het land van W’ijs neemt opnieuw zijn intrek in de Sint-Niklaaskerk op de Korenmarkt. Dit jaar wordt het een heus doe-, leer- en speelparadijs! De kinderen leggen er een weg af door het prachtige winterwonderbos waarna ze in een splinternieuw doolhof belanden waarbij ze de vragen van de verschillende elfjes moeten beantwoorden om zo tot bij de kerstman te geraken. Na de leerrijke en plezante zoektocht worden ze beloond met een cadeautje van de echte kerstman. In het land van W’ijs vind je ook de buggyparking en het kindertoilet.

Ook het Kinder W’ijspunt (kindersecretariaat) is opnieuw van de partij met de leuke photobooth. Hier kunnen de jongste bezoekers terecht met al hun vragen over de kerstmarkt. Hier wordt ook extra animatie voorzien voor de kinderen.

Nieuw dit jaar is de babyspot (winnaar van het burgerbudget), een praktische ververshoek voor baby’s.

Praktisch

Openingsuren kerstmarkt en Moose Bar:
- maandag t.e.m. donderdag: 12 – 24 uur
- vrijdag: 12 – 01 uur
- zaterdag: 11 – 01 uur
- zondag: 11 – 24 uur
- 24 en 31/12: 11 – 17 uur
- 25/12 en 1/1: 14 – 24 uur

Openingsuren schaatsbaan van 8/12 – 22/12:
- maandag t.e.m. donderdag: 8.30 – 22 uur (8.30 uur voor schoolreservaties, vanaf 11 uur voor het grote publiek)
- vrijdag: 8.30 – 23 uur (8.30 uur voor schoolreservaties, vanaf 11 uur voor het grote publiek)
- zaterdag: 11 – 23 uur
- zondag: 11 – 22 uur

Openingsuren schaatsbaan van 23/12 – 7/1:
- zondag t.e.m. donderdag: 11 – 22 uur
- Zaterdag: 11 – 23 uur
- 24 en 31/12: 11 – 17 uur
- 25/12 en 1/1: 14 – 22 uur
- 8/1: 11 – 20 uur

Prijzen schaatsbaan:
- schaatsbeurt: 7 euro (10 beurtenkaart (10+1 gratis): 70 euro)
- groepstarief vanaf 20 pers: 5 euro per persoon (enkel mits reservatie)
- scholen: 3,50 euro per persoon (enkel mits reservatie)
- schaatshulpje: 2 euro

Reuzenrad ‘Grand Soleil’: 8 euro per volwassene, kinderen tot 12 jaar 5 euro

Openingsuren:
- vrijdag 8 december: 12 – 01 uur
- zondag – donderdag: 11 – 24 uur
- vrijdag en zaterdag: 11 – 01 uur
- 24/12: 11 – 19 uur
- 7/1: 11 – 22 uur
Lees alles

Informatie

Gent Centrum z/n
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Trefwoorden

Foto's

Gentse Winterfeesten ©Gentse Winterfeesten©Gentse Winterfeesten