uit met vlieg3+

Gent Autovrij

Op zondag 19 september landen de Zoefmasters opnieuw in Gent. Na er een jaar tussenuit te zijn geweest, maken deze Meesters in Mobiliteit de binnenstad van 10 tot 18 uur weer autovrij en plezant. Jef Neve geeft het beste van zichzelf op een podium in het midden van het verkeersvrije viaduct B401. Zijn concert zal te horen zijn over de volledige fly-over, zodat je als het ware doorheen een muziekstuk wandelt. Smeer je benen maar in en trek je stoutste dansschoenen aan want De Bosbeesten, Isolde en Bent Van Looy doen iedereen bewegen. Mét speciale fan-zone voor de echte liefhebbers! Tussendoor loop je ook nog de BigBand Café Marché tegen het lijf.
Ook op het programma: Reuzerad, Riksja rijden, Infomarkt, Picknicken in het Zuidpark, Draai je zot’-zweefmolen, kinderanimatie. Vanuit het Fietsdorp kan je verschillende fietsroutes ontdekken.
LINE UP
Op Gent Autovrij geen gierende banden, ronkende motoren, slaande deuren, getoeter of knarsende remmen. Maar wel: zoetgevooisde stemmen, vingervlugge pianisten, gedurfde mixers en beestachtig getrommel.
Zet je schrap en brul lekker mee!*

10u-18u
ZOEF401 FLY-OVER EXPERIENCE
Met Jef Neve & Jasper Maekelberg
Pianist en componist Jef Neve verovert na de wereld nu ook Gent! En dit door met een wereldcreatie een ganse dag de B401 in te palmen. Ongelooflijk maar waar! Samen met muzikale creatieveling Jasper Maekelberg, bekend van onder andere Bazart, Warhaus, Faces on TV en Gabriël Rios. Jasper mixt wat Jef die dag aan zijn piano om 10u30 en 14u30 live musiceert. Tussendoor zorgen 50 boxen ervoor dat wat gecreëerd wordt, zich als een heus geluidslandschap over de brug verspreidt. Ongehoord!

13u30
Reginald & De Bosbeesten
Deze feestband voor kinderen staat garant voor heel wat zoefgeweld. Krijg energie van deze popsong swingende beestenboel!

15u
Isolde
Drumster (ja, bij Daan) én zangeres met een ijzersterke live reputatie. Samen met de rasmuzikanten van Les Bens gaat ze er in Gent een lap op geven. Komt dat zien!

16u30
Bent Van Looy
Zanger, muzikant, Das Pop, componist, coach… Wie Bent kent, weet dat hij dat allemaal kan. Dat wordt spannend!

Ganse dag
Café Marché
Deze bont gestreepte bende muzikanten loopt een ganse dag op en rond het parcours. Een BigBand met sterallures!

*gratis oordopjes te verkrijgen aan de EHBO-post

DORST OF HONGER?
Het Zuidpark wordt een grote picknickweide met afgebakende picknickplaatsen. Hier kan je veilig je zelf meegenomen picknick rustig opeten. Opgelet: vol is vol.
Aan de foodtrucks in het park kan je dan weer terecht voor een smakelijk duurzaam en lokaal hapje en een lekker drankje.
Natuurlijk ontvangt de Gentse horeca je ook met open armen!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Trefwoorden
UIG

Foto's

Gent Autovrij ©Jeroen  Willems©Jeroen Willems