uit met vlieg4+

Gent Autovrij

Op zondag 22 september 2019 laten we de wagen thuis voor onze jaarlijkse traditie in Gent: een autovrije zondag! Vier samen met de Zoefmasters het autovrije avontuur aan Dok Noord. Kinderen kunnen genieten van deze dag door te minigolven, go-carten, springen op het springkasteel en nog zoveel meer.
Programma:
DAMfeST
Gratis uniek feest tussen de Dampoort en het Stapelplein tijdens Gent Autovrij.
๐Š๐จ๐ฆ ๐ฆ๐ž๐ž๐Ÿ๐ž๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ง ๐จ๐ฉ ๐๐ข๐ญ ๐ฎ๐ง๐ข๐ž๐ค ๐ฌ๐ฉ๐ž๐ค๐ญ๐š๐ค๐ž๐ฅ
De hele dag lang kan je genieten van een gevarieerde muzikale line-up met enkele ๐ฌ๐ญ๐ซ๐š๐Ÿ๐Ÿ๐ž ๐›๐š๐ง๐๐ฌ of je een weg banen door het ๐œ๐ข๐ซ๐œ๐ฎ๐ฅ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฅ๐š๐›๐ฒ๐ซ๐ข๐ง๐ญ en deelnemen aan te gekke ๐ ๐ž๐ฉ๐ข๐ฆ๐ฉ๐ญ๐ž ๐ฆ๐จ๐›๐ข๐ฅ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ๐ฌ๐ฌ๐ฉ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž๐ญ๐ฃ๐ž๐ฌ.
Foodtrucks zorgen voor de nodige ๐ก๐ž๐ž๐ซ๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ก๐š๐ฉ๐ฃ๐ž๐ฌ ๐ž๐ง ๐ฅ๐ž๐ค๐ค๐ž๐ซ๐ž ๐๐ซ๐š๐ง๐ค๐ฃ๐ž๐ฌ.
Enkele straffe Gentse bands en een muzikale gast uit het Verenigd Koninkrijk zorgen voor een gevarieerd muzikaal programma. Tussendoor brengt DJ Joga Bonito je in de juiste sfeer met zijn mix van afrobeat, latino, hiphop en afrohouse.

FIETSHERSTELLING
Is je fiets defect - lekke band, lampje stuk, remkabel geknapt? Ga dan even langs bij Pervรฉlo. Zij helpen je graag uit de nood.

DEATH RIDE
Ben jij een Dappere Danny of een Dulle Dolly? Dan is deze death ride echt iets voor jou. Zoef naar beneden en leg in vliegende vaart je eerste autovrije meters af. Minimumlengte: 1m50

GOCARTTREIN
Spring op de gocarttrein en trap zoeflings voorbij alle leuke activiteiten die er te beleven vallen.

ZOEF-JE-ROTPARCOURS
Ren-vlieg-duik-vaar-step-plons-en-zoef je rot op ons speciaal voor jou gebrouwen zoef-je-rotparcours. Werk jij dit gedurfde parcours af in รฉรฉn, twee of meerdere zoefs? De snelste krijgt telkens een stempel! En met 4 stempels mag je je Zoefband afhalen: jij bent een รฉchte Zoefmaster.

MINIGOLF
Haal de autoโ€™s weg en plots is er plaats voor โ€ฆminigolf! Vraag je golfsticks en een balletje aan de chalet bij de start.

RUSH HOUR
Laveer met de fiets slim door het fileverkeer. Een levensgrote breinbreker!

TWEEDEHANDSFIETSENMARKT
Elke Zoefmaster op de fiets! Heb je nog geen eigen stalen Zoefros? Kom dan langs op de grote tweedehandsfietsenmarkt van het Mobiliteitsbedrijf en Ateljee vzw. Je hoeft alleen nog maar te kiezen.

Je fiets verkopen? Breng hem mee en registreer je gratis aan de inschrijvingsstand. De markt is er enkel voor particulieren en je mag er niet meer dan 5 fietsen te koop zetten. Tot 9 uur kan je fietsen afzetten met een (aanhang)wagen of bestelwagen. Voor 10 uur moeten alle wagens weer weg zijn. tweedehandsfietsenmarkt

FIETSBEURS
Maak kennis met de laatste modetrends in de fietswereld. Gewone stadsfietsen, elektrische fietsen, speedpedelecs, vouw-fietsen, ligfietsen, bakfietsen, cargofietsenโ€ฆ De Fietsambassade Gent stelt er samen met verschillende Gentse fietshandelaars de hipste veloโ€™s voor.

De Fietsambassade Gent is hรฉt aanspreekpunt voor iedereen die zich in Gent met een fiets verplaatst of dat van plan is. Tijdens Gent Autovrij zet de Fietsambassade ook het nieuwe aanbod aan huurfietsen in de kijker: cargofietsen, bakfietsen, longtailfietsen, tandems, loopfietsen en kinderfietsen. www.fietsambassade.gent

FIETS MARKEREN
Je fiets extra beveiligen tegen diefstal? Laat hem markeren. De Fietsambassade Gent bevestigt een speciale sticker op je frame met jouw rijksregisternummer erop. Je Zoef-ros zal minder gauw gestolen worden รฉn gemakkelijker terug te vinden zijn.

TESTPARCOURS
Toch even testen hoe zoโ€™n e-bike of vouwfiets zoeft? Probeer het zelf uit op het testparcours bij de stand van de Fietsambassade op de Fietsbeurs.

VUURLOOP
Stappers en trappers hebben vandaag een streepje voor. Een SuperZoefmaster helpt jou om ongeschonden het vuur uit je sloffen te lopen. Spannend! Schrijf in voor het tijdstip waarop je wil starten, de vuurloop heeft meerdere keren plaats.

SPRINGKASTELEN
Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de Zoefwijze springkastelen. Laat je maar eens goed gaan!

MOBIMARKT
Informatie over Gent AutovrijHeb je vragen over Gent Autovrij? Informatie nodig over mobiliteit in Gent? Op de MobiMarkt krijg je de antwoorden.

Info over onze partners - Kom meer te weten over alle organisaties die โ€˜Gent Autovrijโ€™ mogelijk maken.

LEZ2020 โ€“ de Lage-emissiezone GentVanaf 2020 mogen niet alle autoโ€™s de binnenstad meer in. Hoe zit dat met jouw vierwieler? Waar ligt die lage-emissiezone eigenlijk? Heb je recht op een subsidie? Bij de chalet van LEZ2020 krijg je alle antwoorden.

Donkey Republic presenteert de nieuwe deelfietsen die sinds kort voor je klaarstaan in Gent. Via een app kan je een fiets vinden, ontgrendelen, betalen en weer achterlaten

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Dok-Noord
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Trefwoorden

Foto's

Gent Autovrij ยฉStad GentยฉStad Gent