Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Generale repetitie Johannespassion

De meeste concertzalen nemen het Coronavirus heel ernstig en nemen strenge voorzorgsmaatregelen. Daardoor worden alle publieke evenementen tot aan Pasen afgelast. Deze generale repetitie werd op vrijdag 13 maart nog opgenomen in Concertgebouw Brugge.
Het is de uitdrukkelijke wens van Philippe Herreweghe, de solisten, het koor en het orkest van Collegium Vocale Gent om u toch te laten meegenieten van dit prachtige werk van J.S. Bach. U geraakt niet meer tot in de concertzaal voor de Johannespassie maar zo proberen wij de Bachs meesterwerk toch tot bij u te brengen. Veertig zangers en muzikanten hebben een hele week gerepeteerd om deze tournee voor te bereiden met – in de woorden van Philippe Herreweghe – ‘een van de beste casts ooit’.

De onverwachte en extreem laattijdige annulatie wegens overmacht van 6 concerten met Bachs Johannespassie en 14 concerten met de Mattheuspassie (waarin 90 zangers en instrumentisten betrokken zijn) betekent voor alle musici een groot verlies van inkomsten.

Omdat wij ervan uitgaan dat u een groot hart heeft voor Collegium Vocale Gent, willen wij u bij deze de kans geven een extra steun te geven aan de musici. Dat kan via een financiële bijdrage per overschrijving aan vzw Collegium Vocale, Drongenhof 42, 9000 Gent; IBAN BE 08 8939 4405 7013 – BIC VDSP BE91 met vermelding “Passies 2020”.
Lees alles

Informatie

Drongenhof 42
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer

tot

Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Trefwoorden

Foto's

Generale repetitie Johannespassion ©Collegium Vocale Gent©Collegium Vocale Gent