Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

From Scratch to Scratch

From Scratch to Scratch is een online tentoonstelling gecureerd door de studenten van het postgraduaat Curatorial Studies aan het KASK. Het project werpt een frisse blik op de nalatenschap van de gebroeders Van Eyck aan de hand van het werk van 14 hedendaagse kunstenaars.
Met het recent gerestaureerde Lam Gods als vertrekpunt, brengt From Scratch to Scratch enkele hedendaagse kunstenaars samen die elk de sociale, culturele en artistieke orde, bepaald door het westerse concept van het meesterwerk, bevragen.

‘Scratching’ (krassen) duidt op een verwijdering waarbij enerzijds iets nieuws wordt onthuld, maar tegelijk ook sporen worden nagelaten. From Scratch to Scratch legt nieuwe betekenislagen bloot en verweeft alternatieve narratieven in de huidige kunstgeschiedschrijving. De geselecteerde kunstwerken worden gepresenteerd in drie groepen, drie cirkels die opeenvolgend online zullen worden geactiveerd:

- 28 mei 2020: Re-Setting the Space
- 4 juni 2020: Hiding and Revealing
- 11 juni 2020: Taking Action

Curatoren: Camille Bladt, Patricia Couvet, Sofia Lemos Marques, Koi Persyn, Zuzanna Rachowska, Yanis Stefanou, Ella Strowel en Vincent Van Laeken.

Unieke digitale expo
Deze tentoonstelling zou aanvankelijk van 14 mei 2020 tot 28 juni 2020 plaatsvinden in de Zwarte Zaal (KASK) en in Kunsthal Gent, samen met een gelijklopende filmscreening en publiek programma. Wegens de huidige Covid-19-crisis werd besloten het project te herzien door de deelnemende kunstenaars te vragen hun werk aan te passen aan een online tentoonstelling. Surf vanaf 28 mei naar www.fromscratchtoscratch.be voor een unieke digitale expo met een hedendaagse blik op de gebroeders Van Eyck en hun werk!
Lees alles

Informatie

Online
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Trefwoorden

Foto's

From Scratch to Scratch ©From Scratch to Scratch©From Scratch to Scratch