Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

FOCUS: Franz Schreker en Der Schmied von Gent

Als de naam Franz Schreker bij doorgewinterde operaliefhebbers titels oproept als Die Gezeichneten en Der ferne Klang, dan is Der Schmied von Gent bij iedereen glorieus onbekend.
Niet alleen muzikaal is dit laatste werk van de Oostenrijkse componist en modernist een ontdekking. Ook Schrekers omgang met Charles De Costers oorspronkelijke verhaal Smetse Smee uit Légendes flamandes is meer dan verrassend. Peter De Smet maakt u wegwijs in het veelzijdige oeuvre van een ooit bejubelde en nadien verguisde operacomponist pur sang. Piet De Volder, muziekdramaturg van Der Schmied von Gent, zoomt in op Schrekers eigenzinnige volksopera en op de nieuwe productie in Opera Ballet Vlaanderen.

In samenwerking met vzw Amarant.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Schouwburgstraat 3
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 14,0
Basistarief: 14,00 €; leden Amarant: 12,00 €; sociaal tarief: 7,00 €
Contact
070 22 02 02

Foto's

FOCUS: Franz Schreker en Der Schmied von Gent ©OBV©OBV