Fly-over!

FLY OVER. - het unieke dagfestival op de meest beruchte fly-over van het land - is terug! Op zondag 16 september claimen we opnieuw voor één dag de bekende Viaduct B401. Net als vorig jaar maken auto’s er tijdens Gent Autovrij plaats voor muziek, food, kunst én duurzame dromen voor morgen. De betonnen brug wordt zo opnieuw een gigantisch podium waar je gratis over kan wandelen, dansen of zelfs yoga op doet. With a view!
ntdek vanaf het aanpalende Acht Meiplein - de oprit van de fly-over - een versmarkt met lokaal groens of neem er deel aan doe- en denkactiviteiten voor de toekomst. Baan je langs indrukwekkende installaties en muurschilderingen een weg omhoog en rust onderweg even uit op een gigantisch terras vol seizoensgebonden drinks & food. Helemaal boven pik je een van de uitstekende concerten of deejaysets mee - tot de avond valt.
Nog een keertje is deze toegangspoort voor Koning Auto van ons. Kom en werp een blik op de stad zoals je die nog nooit eerder zag. Come fly!
Viaduct
08:00 Yoga
08:00 KooDoo
11:00 Miaux (live)
12:00 Bolis Pupul
13:00 MKAY (Lander Gyselinck)
14:00 Dijf Sanders (live)
14:00 One Man Party
15:00 DTM Funk
15:00 MKAY (Lander Gyselinck)
16:00 Stellar OM Source
16:30 Hantrax
15:30 Jiheavy
18:00 Einde
Achtmeiplein
10:00 No Sleep Richy
12:30 Martiko
15:00 The Rudies
16:30 Lily Castel
17:00 Kick off European Mobility Week

YOGA (08:00 - 10:00 VIADUCT)
Fan van yoga op unieke plekken? Met Ahimsa Yoga maak je je lichaam met de ademhaling (pranayama) wakker op de fly-over! Een extra yin yoga sequence geeft je vervolgens de nodige boost voor de rest van onze dag.

Let op: inschrijven is nodig en je brengt je eigen matje + dekentje mee - kan je nadien veilig opbergen. Inschrijvingen en info vind je hier: http://tiny.cc/flyYOGAover.

BEELDEND
Vincent Glowinski (doorlopend)
No doubt dat je de erotische graffiti van Bonom - echte naam Vincent Glowinski - kent uit de Brusselse straten. Je vindt zijn muur-schilderingen over de hele wereld - zelfs op de gerespecteerde biennale van Wiesbaden. Met zijn werk brengt Franse kunstenaar steeds een stuk natuur in de stad: vaak donkere, dierlijke tekeningen die toch een lichtpunt in het straatbeeld brengen.

Tijdens FLY OVER. volg je verschillende muurschilderingen vanuit het hart van de stad tot pal op de brug. Je vindt ze onder meer aan NEST en Kunstencentrum Vooruit.

Diepmassief (doorlopend)

Het collectief Diepmassief plant een heus Kartonatelier voor jong & oud en palmt de brug in met tal van interactieve installaties.

MUZIEK
Miaux (11:00 viaduct)
Het werk van Miaux, het alter ego van de Belgische in Sarajevo geboren Mia Prce zit eerder in het zachtere en expressieve deel van de Belgische underground scene. Miaux is een meester inuitgewerkte keyboard shenanigans die erg neigen naar mysterieuze soundtracks. Gewapend met een casio en verwoestende muzikale kwaliteiten, maakt ze minimale, melancholische en tijdloze nummers. De muziek van de Antwerpse muzikant verscheen via het Ultra Eczema-label van Dennis Tyfus.
Dijf Sanders (14:00 viaduct)
Dijf Sanders omschrijft zijn eigen muziek als sudderende, dan weer kokende exotica. In december 2017 ging hij voor zijn album ‘JAVA’ op zoek naar de psychedelische klanken van het homonieme Indonesische eiland. Hij kwam terug met honderden fieldrecordings, jamsessies en concerten van plaatselijke muzikanten om ze te vermengen met z'n eigen eclectische electronicasound.
Tijdens FLY OVER. neemt hij de brug over met een afternoon liveset.
Stellar OM Source (16:00 viaduct)
De Frans-Italiaanse producer en deejay Stellar OM Source - echte naam Christelle Gualdi - woonde ruim tien jaar in Nederland voor ze neerstreek in Antwerpen. Klassiek geschoold en met een pak analoge machines in haar arsenaal, brengt ze stuwende house en techno die verfrissend én adembenemend klinkt. Referentie nodig? In 2013 maakte ze met Oneothrix Point Never een handvol tracks en tourden ze samen door Noord-Amerika.
Stellar OM Source zorgt voor een stevig slotakkoord op de brug.
DTM Funk (15:00 viaduct)
​DTM Funk werd geboren in Kigali, maar groeide op in Antwerpen. De Belgische jeugd danst al enkele jaren graag op zijn soulvolle muziek doorspekt met boogie, funk, disco, garage en Chicago footwork. Hij heeft zijn eigen label, Foot Juice Records, en is trots op zijn Afrikaanse roots en invloeden. De dj-sets van DTM Funk zitten barstensvol muziekparels die hij ook met veel plezier verspreidt via zijn programma Rhythm District, op The Word Radio. Hij promoot zijn feestelijke ingesteldheid als een echte religie, een funkdogma.
Bolis Pupul (12:00 Viaduct)
Bolis Pupul - lid Soulwax’s label Deewee - verdiepte zich in de elektronische muziek om te ontsnappen aan de verveling van zijn geboortedorp uit China. Met Jean-Michel Jarre als voorbeeld is zijn muzikale altel ego een inwijding in de magische wereld van de analoge synthesizers. Soms versierd met Aziatische geluiden, maar vooral heel dansbaar.

KooDoo (08:00 Viaduct)
Voor elk moment is er een juiste plaat. Of het nu als deejay is of als organisator van feestjes als Tuupe, KooDoo weet als geen ander hoe hij met platen een mood kan bepalen. Laverend tussen minimalistische house & melodische techno, neemt hij dansers in clubs als Kompass het liefst mee op lange en uitgesponnen trips doorheen desolate werelden.

KooDoo speelt de eerste noten van FLY OVER. Tijdens de yogasessie brengt hij een extended ambient set bij het ochtendgloren.

Lilly Castel (16:30 Achtmeiplein)
Zeggen dat zangeres Lily Castel een Gents icoon is, zou een understatement zijn. Throwback: in 1971 vertegenwoordigde ze samen met Jacques Raymond in het Eurovisiesongfestival. Eerder dit jaar werd ze nog gehuldigd in de Minardschouwburg voor haar carrière, op de FLY OVER. zingt ze ’s middags tussen het groen van het 8 Meiplein.
Interventies op het viaduct

Halverwege het viaduct palmen verschillende artiesten een lap grond op de brug in. Guerrilla-style: kort & krachtig, vaak rauw & onversneden. Je vindt er projecten van Gentenaren als Lander Gyselinck (Mkay) & Steve Slingeneyer (One Man Party), maar ook ruwe elektronica / EBM van Antwerpenaar Han 'Hantrax' Swolfs. Zijn authentieke stijl wordt door collega-muzikanten omschreven als 'an 80's revival from the future'.

Terwijl Brent Vanneste (Raveyards, Steak Number Eight) als BRENNT loeiharde technotracks afvuurt op het publiek, haalt ook Stefan Bracke (The Subs, Raveyards) het zwaar geschut boven: zijn project Jiheavy is een combinatie van apocalyptische beats en luid gebrul waarop je moeilijk stil kan blijven staan!
Credits
in samenwerking met: Springstof, Treehouse & Stad Gent

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €

Foto's

Fly-over! ©Michiel Devijver©Michiel Devijver
Fly-over! ©Michiel Devijver©Michiel Devijver
Fly-over! ©Michiel Devijver©Michiel Devijver