uitpas+1 punt

Floorwork - Minireeks

Deze mini serie Floorwerk (grondwerk) is gericht op het verbeteren van de - sterke maar onderschatte - relatie tussen het lichaam en de aarde. Je leert jezelf door de zwaartekracht te navigeren door horizontaal te bewegen - in plaats van de levenslange gewoonte om verticaal te bewegen.
Bewust worden van de kern van het lichaam en deze op een efficiëntere manier aanspreken is een essentieel onderdeel van de workshop. Het laat je je fysieke potentieel verkennen en elke beweging optimaliseren, gaande van dans tot het dagelijkse leven. Uiteindelijk doorbreek je je vaste bewegingspatronen en voeg je een nieuwe benadering en kwaliteit toe aan je fysieke vocabulaire.

Deze minireeks is bedoeld voor mensen die reeds kennis maakten met vloerwerk, maar die graag willen verdiepen.

Voor deze workshop laat Işıl zich inspireren door de Laban/Bartenieff bewegingsanalyse. Dit is een uitgebreide methode die gebruikt wordt om meerdere aspecten van de patronen van de menselijke beweging te begrijpen. Ze is gebaseerd op verschillende domeinen waaronder anatomie, kinesiologie en psychologie. Ze wordt gebruikt door dansers, acteurs, musici en atleten; door gezondheidswerkers zoals fysio- en ergotherapeuten en psychotherapeuten.

Işıl Bıçakçı (1986) is geboren in Istanbul. Ze studeerde af in Hedendaagse Dans aan de Mimar Sinan Universiteit voor Schone Kunsten. Tijdens het laatste jaar van haar opleiding, werkte Işıl samen met Ann Van den Broek in België. Bij haar terugkeer naar Turkije, ging ze aan de slag als danseres bij de Istanbul Staatsopera en Ballet (MDTİst). Later begon ze choreografieën te maken voor MDTist en breidde ze haar professionele carrière ook uit als choreografe. Haar nieuwsgierigheid naar de fysieke en mentale grenzen van de mens maakte dat ze haar capaciteiten bleef ontwikkelen. Zij bundelt haar vaardigheden in verschillende workshops zoals moderne dans, hedendaagse dans en wervelende derwisjdans. Haar workshops zijn opgebouwd door haar kennis van dans, anatomie, kinesiologie en moderne bewegingstechnieken. Tot op de dag van vandaag zet zij haar carrière voort als dansdocente, performer en choreografe.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Hurstweg 8
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs

  € 42,0

  Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 8,4


  Basistarief: 42,00 €; Studententarief: 35,00 €; Kansentarief Uitpas: 8,40 €
  Organisatie
  Contact
  09 220 82 96

  Foto's

  Floorwork - Minireeks ©De Ingang©De Ingang