uitpas+1 punt

Film Fest Gent: 'The Beekeeper'

The Beekeeper is een roadmovie over een uitgebluste man die afscheid neemt van het leven. Onderweg ontmoet hij een jong meisje; ze voelen zich op een onwennige wijze aangetrokken tot elkaar, maar wat de toeschouwer verwacht, wordt niet altijd ingelost in dit meditatief filmgedicht.
Angelopoulos tekent hier een verinnerlijkte roadmovie waarin Marcello Mastroianni een prachtig doorleefde vertolking brengt van Spyros, een imker die na het huwelijk van zijn dochter zijn vrouw verlaat en in zijn gammele bestelwagen vol met bijenkorven van het ene stadje naar het andere trekt. Het wordt de laatste reis van een uitgebluste man die afscheid neemt van het leven en van zijn vroegere strijdmakkers uit de Griekse Burgeroorlog, en nog even diep wordt geraakt door een liftend meisje dat hem op onverwachte tijdstippen vergezelt en provoceert.
Puristen zullen misschien betreuren dat de regisseur dit keer de lange plan-séquences waarmee hij zijn narratief opbouwt geregeld verkapt. Het maakt dit werk minder esthetisch radicaal, maar daarom niet minder intens cinematografisch. Angelopoulos offreert de kijker emoties en schoonheid zoals je die enkel in de bioscoop kunt ervaren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Ter Platen 12
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 13,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,6

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 2,6


Basistarief: 13,00 €; Tarief voor 19:00/na 21:00: 9,00 €

Foto's

Film Fest Gent: 'The Beekeeper' ©FFG©FFG