Film: Ademloos

11.02. 2019: Film : Ademloos
Ademloos is de volgende documentaire die we samen met u willen bekijken ,
dat gaat door op maandag 11 februari om 20u, in cafétaria Natuurpunt, Driepikkelstraat 32 te Mariakerke. De inkom is 5/6 euro. Inschrijven kan via mariakerke@oww.be en of via 09 330 86 84 of in de ww zelf.

Een reis naar het grootste asbeststort van India onthult een wereldwijde asbestindustrie die er bijvoorbeeld niet voor terugschrikt om de productie van deze Belgische documentaire te laten infiltreren door een spion.

Kapelle-op-den-Bos is het geboortedorp van filmmaker Daniel Lambo. Lambo's vader was arbeider en vakbondsman in de lokale Eternit-fabriek. Het bedrijf was ooit één van de grootste asbest producerende multinationals ter wereld. Vandaag kennen we de gevolgen van asbest. En hoewel het voor velen een probleem uit het verleden is, blijkt de asbestproblematiek brandend actueel.
In het Indische dorp Kymore ontdekt Lambo een actieve fabriek die ooit in handen was van het Belgische Eternit. Het Indische dorp is een spiegel voor het verleden van Kapelle-op-den-Bos. De vervuiling werpt ook hier een donkere schaduw over het dorp. Nirmala, ex-lerares en moeder, besluit de strijd op te nemen voor de slachtoffers van Kymore en voor een schone leefomgeving. Een pakkende documentaire over de strijd van individuen tegen de machtige asbestindustrie.
Uiteraard hoort bij deze film ook een korte inleiding en of nabespreking over hoe we de internationale bedrijven richtlijnen kunnen opleggen om zich aan mensenrechten te houden, iets waar de Europese Gemeenschap nog steeds tegen is.
Trailer:https://www.facebook.com/ademloos.film/videos/vb.177534702868542/321238075121079/?type=3&theater

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Driepikkelstraat 32
9030  Mariakerke (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 6,0
Basistarief: 6,00 €; LEDEN: 5,00 €

Foto's

Film: Ademloos ©oww©oww