Festival van de Gelijkheid

Op 13 + 14 + 15 december 2018, wanneer de eerste winterprik zich laat voelen, palmt Curieus Gent in voor de zesde editie van het Festival van de Gelijkheid.Drie dagen lang streven we naar gelijkheid, diversiteit en verbondenheid met een programma vol panels, sofababbels, docu's, films, boekenclubs, muziek, poëzie en slam, workshops, expo, illustratie, geef- en ruilinitiatieven, theater, performance …
We strijken niet alleen neer in de Gentse Vooruit. Ook in Sphinx Cinema, Triodos Bank, Amsab, Handelsbeurs, De Krook, Museum Dr. Guislain, Paard van Troje én in de publieke ruimte kan je ons vinden.

Fantaseer samen met Dave Eggers over de wereld van morgen. Debatteer mee over de mens als (a)sociale diersoort met Alicja Gescinska en Frans de Waal. Laat je felgekoesterde roman signeren door Connie Palmen. Ga in debat met Jean Paul Van Bendegem over hoe metaforen onze werkelijkheid vorm geven. Gooi hokjes overboord met Ilja Leonard Pfeijffer en Mashid Mohadjerin. Deel je liefde voor woord met Lieve Joris in de Boekenclub. Diep een meesterwerk op uit je boekenkast en schenk het aan The Empty Bookshop. Word opstandig van onze docu’s en laat je ontroeren door de strijdbare personages in Tehran Taboo. Laat je omver blazen door Rafeef Ziadah en Derek Otte tijdens onze Poetry Slam. Teken mee aan de grote Festivaltekening van Wide Vercnocke. Krijg kippenvel bij het breekbare optreden van Pieter Embrechts. Nestel je in de huiskamer met Martin Heylen, Fien Sabbe, Guinevere Claeys en Francesca Vanthielen. Haal je pen boven bij de schrijfmarathon van Amnesty International. Bepaal de koers van de economie in de voorstelling ‘£¥€$’ van Ontroerend Goed. Praat na en maak nieuwe vrienden in het Festivalcafé. En dans de benen van onder je lijf op de Festivalparty.

Een feest voor hoofd en hart. Dat is het Festival van de Gelijkheid in Gent. Een shot positieve energie als alternatief voor verzuring en polarisering. Vier mee onze verschillen, op het Festival van de Gelijkheid.

Alle panelgesprekken, Festivalbabbels, boekenclubs, documentaires, workshops … op het Festival van de Gelijkheid zijn gratis. Maar vergeet niet in te schrijven. De plaatsen zijn gegeerd en beperkt. Kies ook bewust de programmablokjes waarvoor je inschrijft. Bij een Boekenclub bijvoorbeeld zijn er maximum 10 plekjes, het zou fijn zijn dat je enkel inschrijft als je zeker bent dat je erbij wil en kan zijn.

Enkel de theater- en muziekvoorstellingen zijn betalend. Tickets daarvoor kan je kopen via Vooruit (Palestinian Circus School, Frank Vander linden, Ontroerend Goed, Closing Night Poetry Slam) of de Handelsbeurs (Pieter Embrechts).

Wil jij ons een financieel duwtje in de rug geven? Met een gift laten voelen dat je hebt genoten van de afgelopen edities? Dat kan! Koop een steunticket van 12 euro. Je helpt het Festival er ongelofelijk mee vooruit. Bovendien kan je het ticket inwisselen voor een gratis drankje in ons Festivalcafé en maak je kans op een Fairphone.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Trefwoorden

Foto's

Festival van de Gelijkheid ©Curieus©Curieus