Gent Zoveel stad

Uit In Gent

Feest in't kasteel

Feest in't kasteel

Feest in't kasteel Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.uitmetvlieg.be! Dit is een UiTPAS Gent evenement.

Feest in ’t Kasteel is terug voor een vierde editie. Op zondag 21 mei 2017 katapulteert Historische Huizen Gent het Gravensteen terug naar de middeleeuwen. Ridders en jonkvrouwen geven workshops en demonstraties, Datura zorgt voor een muzikale toets en allerhande middeleeuwse figuren duiken zomaar op. Op het programma onder andere boogschieten, ringsteken en runen schrijven. Grimeurs maken van ...
•• Wanneer
zondag 21 mei 2017 van 10:00 tot 18:30
•• Waar
Gravensteen
Sint-Veerleplein 11, 9000 Gent
Wegbeschrijving | Fietsrouteplanner
•• Prijs
€ 10 (Basistarief: 10,00 €; Individueel tarief: 10,00 €; Reductietarief 1: 7,50 €; Reductietarief 2: 6,00 €; Reductietarief 3: 2,00 €)
Kansentarief: € 2.0
•• Contact
Mail: historischehuizen@gent.be
Telefoon: +32 9 2668500
•• Leeftijd vanaf
3+
Meer info over Feest in't kasteel
Feest in ’t Kasteel is terug voor een vierde editie. Op zondag 21 mei 2017 katapulteert Historische Huizen Gent het Gravensteen terug naar de middeleeuwen. Ridders en jonkvrouwen geven workshops en demonstraties, Datura zorgt voor een muzikale toets en allerhande middeleeuwse figuren duiken zomaar op.

Op het programma onder andere boogschieten, ringsteken en runen schrijven. Grimeurs maken van de bezoekers echte ridders of prinsessen. En tijdens één van de kiddybattles kunnen kinderen vechten tegen echte ridders.

Jonkvrouwen helpen om hangertjes te maken en te vilten. De waarzegster voorspelt uw toekomst terwijl de nar gekke toeren uithaalt. De roofvogels boven het kasteel houden alles in de gaten en wie weet komt u ook wel een vuurspuwende draak tegen...!

Zet u dus maar schrap voor een echt middeleeuws feest voor groot en klein waar natuurlijk ook gezongen en gedanst wordt.

De unieke sfeer en de vele activiteiten zijn inbegrepen in het toegangsticket.

Programma
- Roofvogelshow: 10.30, 11.30, 12.30 uur
- Muziek en dans: 11, 13.30, 15 uur
- Doorlopend workshops, demonstraties en animatie: runen schrijven / bandweven / boogschieten / riddergevechten / kiddy battle / Saraceen / ringsteken / hangertjes smeden / vilten / waarzegster / kastkastelen / vuurspuwer

Praktisch
- Uren: zondag 21 mei, van 10 tot 18 uur
- Toegangsprijzen
- Prijs toegangsticket Gravensteen
- Individueel tarief: 10 euro
- Reductietarief 1: 7,5 euro
- Reductietarief 2: 6 euro
- Reductietarief 3: 2 euro
- Gratis: Jongeren -19 jaar. Inwoners van Gent, elke zondag van 10 tot 13 uur (op vertoon van identiteitskaart). Begeleiders van personen met handicap. Begeleiders van groepen (min. 15 personen). Scholen: kleuter, lager en secundair. Pers (op vertoon van een geldige perskaart). Leden van een erkende gidsenvereniging op vertoon van gelegitimeerde gidsenkaart. Leden van de Vlaamse Museumvereniging en van de International Council of Museums (ICOM).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Volg ons

  Twitter
  Facebook

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Inschrijven

Meer tips op