Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Faustin Linyekula

Een voorstelling over de sleutelmomenten in de geschiedenis van het theater  

Na de dekolonisatiegolf van de jaren ‘60 gaan veel Afrikaanse landen op zoek naar hun eigen identiteit. Ironisch genoeg gebruiken ze westerse codes om zich te profileren. Ook de Zaïrese president Mobutu Sese Seko wil zich afzetten tegen het Westen. In 1974 richt hij het Nationale Ballet van Zaïre op. Wat een formidabel laboratorium had kunnen zijn voor Afrikaanse dans en muziek, draait uit op een propagandamachine, en een bron voor een bitse politieke strijd op het continent.

 

Op vraag van NTGent creëert de wereldbefaamde Congolese choreograaf Faustin Linyekula een voorstelling over de sleutelmomenten in de geschiedenis van het theater. Samen met drie leden van het Nationale Ballet van Zaïre en twee andere acteurs, onderzoekt Linyekula het gemiste potentieel van de jonge Congolese staat.

 

Lees alles

Informatie

Walpoortstraat 15
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 24,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 4,8


Basistarief: 24,00 €
Contact
Reservaties

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Kunstencentrum Vooruit

Foto's

Faustin Linyekula ©©