Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 3 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 3 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg5+ uitpas+1 punt

Familiezoektocht: De mysterieuze verdwijning van Hendrik Alijn (VANAF 04 APRIL 2020) - TIJDELIJK UITGESTELD !!!

Oh nee! Hendrik, het spookje van het Huis van Alijn, is verdwenen. Zijn beste vriendin Poes kan hem nergens meer vinden. Een mysterie! Wat zou er gebeurd zijn? Poes is ten einde raad en zoekt hulp.
Heb jij een goede speurneus? En zin in een avontuur? Dan ben jij de detective die we zoeken!

Een spannende zoektocht
Echte detectives? Die zijn voorzien van goed materiaal. Je doorzoekt het museum met allerlei tools die detectives kunnen gebruiken: een UV-lamp, handschoenen, een loep.. Noteer alles wat je ziet en hoort in het detectiveboekje. Het boekje mag je achteraf meenemen als aandenken. Maar...niets verklappen! Als echte detective heb je zwijgplicht, dus mondje toe.

Een leuke familie uitstap
De zoektocht is geschikt voor families met speurneuzen van 5 tot 12 jaar. Ga samen op pad in het museum van het dagelijks leven en zoek naar sporen van Hendrik. Onderweg leer je vanalles bij over het dagelijks leven vroeger en nu en ontdek je de bijzondere collectie. Per vier kinderen is er minimum één begeleider nodig.

Prijs: €6,00 per kind. Volwassen begeleiders betalen hun museumtoegang, bekijk hiervoor de algemene tarieven.

Duur: je bent gemiddeld 1 à 1,5 uur onderweg

Wanneer: VANAF 04.04.2020 - je kan de zoektocht doen tijdens de openingsuren van het museum. Op weekdagen is het museum open van 09:00 - 17:00 uur, tijdens het weekend, schoolvakanties en feestdagen van 10:00 - 18:00 uur. Opgelet: het museum is steeds gesloten op woensdag.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Kraanlei 65
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Prijs

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,2


Basistarief: 6,00 €; Per kind: 6,00 €; Volwassen: 6,00 €
Organisatie
Contact
+32 9 2353800

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Het Huis van Alijn

Foto's

Familiezoektocht: De mysterieuze verdwijning van Hendrik Alijn (VANAF 04 APRIL 2020) - TIJDELIJK UITGESTELD !!! ©Het Huis van Alijn©Het Huis van Alijn