uitpas+1 punt

fABULEUS / Michiel Vandevelde

Hoe is de wereld veranderd sinds '68? 

Wat blijft er over van de erfenis van mei '68? Choreograaf Michiel Vandevelde onderzoekt samen met 13 jongeren tussen 14 en 23 jaar hoe de wereld geëvolueerd is in de 50 jaar tussen 1968 en nu. Wat is er gebeurd met de waarden en de idealen van de sixties? Hoe kijken jongeren naar de geschiedenis en hoe zien ze hun toekomst?

 

Hij liet zich inspireren op de legendarische voorstelling Paradise Now (1968) van het New Yorkse theatergezelschap The Living Theatre. Via spirituele teksten als I Ching (het boek van veranderingen) en de Kabbalah probeerde The Living Theatre het publiek tot actie te verleiden door het mee te voeren in een vier uur durende extatische trip.

In deze nieuwe creatie blikt Michiel Vandevelde terug om iets te zeggen over de toekomst. Kan je nog nadenken over de toekomst in een wereld die ernstig bedreigd wordt door klimaatverandering? Wat zijn de idealen nu we ideologie hebben afgezworen? Hoe moet je revolteren nu de digitale revolutie het publieke debat heeft overgenomen? Wanneer 13 jongeren 50 jaar geschiedenis scannen en in een wilde choreografie van iconische beelden steken, openen er zich misschien nieuwe perspectieven.

Lees alles

Informatie

Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs

  € 18,0

  Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,6


  Basistarief: 18,00 €
  Contact
  Reservaties

  Je UiTPAS voordeel

  Voordelen bij Kunstencentrum Vooruit

  Foto's

  fABULEUS / Michiel Vandevelde ©©