uitpas+1 punt

Expo: Mijn smartphone, mijn vriend?

Op 28 februari 2019 opent op de gelijkvloerse verdieping van De Krook een nieuwe tentoonstelling over het smartphonegebruik. In de expo 'Mijn smartphone, mijn vriend?' buigen de verschillende Krookpartners Bibliotheek De Krook, UGent en imec zich samen over de rol van de smartphone in de maatschappij van vandaag en morgen.
Het uitgangspunt van deze expo is de vaststelling dat de smartphone niet langer weg te denken is uit het dagelijkse leven. Het is een bijzonder interessant maatschappelijk fenomeen dat stof tot nadenken oplevert. En dus een ideaal actueel thema waar de Bibliotheek, de UGent en imec maar al te graag hun tanden in zetten. De inzichten van de tentoonstelling zijn gebaseerd op de resultaten van de laatste digimeter, het jaarlijkse onderzoek van Krookpartner imec over het mediagebruik van Vlamingen.

De expo 'Mijn smartphone, mijn vriend?' onderzoekt de relatie tussen mens en smartphone, nu en in de toekomst. Vragen die aan bod komen zijn: 'wat doen smartphones nu eigenlijk met de hersenen?', 'wat is de geschiedenis en toekomst van de smartphone?' en 'wat is míjn relatie met mijn smartphone en hoe kan ik die spannend én gezond kunt houden?'. Bezoekers kunnen er zelf hun mobiele DNA bepalen, een digicheck doen en ook emoji-poëzie schrijven of lezen.

'Mijn smartphone, mijn vriend?' is een boeiende, interactieve en soms confronterende expo over die beste vriend in de jaszak of handtas van mensen.

Activiteiten met vele partners
Op 28 februari 2019 is er om 19.30 uur een openingsdebat met moderator Bart Vandesompele (The Content Makers) over de rekbaarheid en afhankelijkheid van het overal en altijd bereikbaar zijn. Lieven De Marez, die jaarlijks met de digimeter het digitale mediagebruik van de Vlaming onder de loep neemt, leidt het panel in. Er wordt in discussie gegaan over de voor- en nadelen én de toekomst van de smartphone.
In Quotes met Tina De Gendt wordt Lieven De Marez op donderdag 21 maart geinterviewd over zijn boek ‘Ken je digitaal DNA’. In samenwerking met Vormingplus Gent-Eeklo.
Vormingplus springt verder op de kar met enkele digistaties, een digicafé en de lezing ‘Onlife’.
De Kraks@DeKrook wordt gewijd aan het fenomeen chattaal.
Meedoen met de Emoji-Poëziewedstrijd van Urgent Fm kan vanaf 1 maart op www.urgent.fm.
De tweede editie van het familiefestival Festival Digital van de Kopergietery met voorstellingen, (theater)installaties en mediaworkshops kan je vanuit de Krook live volgen op 1 en 2 maart.
Tot slot kunnen bezoekers met een Digicheck het eigen smartphonegebruik checken op het Digipunt op de 2e verdieping van de bibliotheek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Miriam Makebaplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Prijs

gratis


Basistarief: 0,00 €
Organisatie

Foto's

Expo: Mijn smartphone, mijn vriend? ©De Krook©De Krook