uitpas+1 punt

Expo Chapeau!

Draag een hoed. Het staat u goed. De hoed is niet zomaar een kledingstuk. Hij is een statussymbool en straalt klasse en elegantie uit.
Liberas/Liberaal Archief toont in de tentoonstelling Chapeau! de fiere souvenirs van 200 jaar hoeden maken en dragen. Op familiefoto’s uit de belle époque pronken de personages met hun sierlijke hoofddeksels. Foto’s van verenigingen tonen activiteiten of zomerse uitstappen, steeds met de glimlach én met hoed. Ook politici laten zich graag fotograferen met een hoed op. Porseleinkaarten en publiciteit van hoedenwinkels en -makers vervolledigen het plaatje.

In deze expo zet Liberas/Liberaal Archief het hoedenambacht in de kijker. Er wordt samengewerkt met twee gerenommeerde Gentse hoedenzaken: Tilly Modes en Chapellerie Gélaude. Ook zij duiken in hun fotoarchief en verrassen met Gents hoedenerfgoed.

Het Centrum voor Volwassenen Onderwijs Spermalie Gent (opleiding modist-hoeden) en het Stadsmuseum Lokeren (waar het verhaal van de productie van vilthaar wordt verteld) werken eveneens aan deze tentoonstelling mee.

Kom gerust langs, hang uw hoed in de vestiaire en geniet van Chapeau!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Kramersplein 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Prijs

gratis


Basistarief: 0,00 €
Organisatie

Foto's

Expo Chapeau! ©Liberaal Archief©Liberaal Archief