Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Erf­goe­d­wan­del­plan­nen | Verborgen parels dichtbij huis

Zolang de maatregelen omtrent het coronavirus van kracht zijn, zijn de erfgoedwandelkaarten beschikbaar op volgende locaties:
- Wondelgem: aan de ingang van De Zulle
- Mariakerke: in de Onze-Lieve-Vrouwkerk
- Sint-Amandsberg: aan de ingang van de kerk van het Groot Begijnhof Sint-Elisabeth
- Sint-Denijs-Westrem: aan de trappen van het gemeentehuis en aan de ingang van het Parkbos (Kortrijksesteenweg tegenover de dreef van het Borluutkasteel)
Verborgen parels dichtbij huis
De Gentse deel- en randgemeentes staan bekend als plekken waar het fijn wonen is, maar hebben vaak ook een rijkere geschiedenis dan de residentiële wijken op het eerste zicht doen vermoeden. Cultuur Gent werkt daarom met verschillende lokale partners aan een nieuwe reeks erfgoedwandelplannen die de deel- en randgemeentes in hun volle glorie in de schijnwerpers te plaatsen.

De erfgoedwandelplannen leiden wandelaars via aangename routes langs de belangrijkste lokale monumenten en historische landschappen. Elke stopplaats op de kaarten wordt voorzien van een vleugje interessante geschiedenis, sappige anekdotes en korte biografieën van de bekendste locals.

De erfgoedwandelplannen richten zich enerzijds naar de inwoners van de gemeentes die graag wat meer te weten willen komen over hun woonomgeving en het ontstaan ervan. Anderzijds zijn de routes ook ideale uitjes voor Gentenaren die graag op fiets- of busafstand op ontdekkingstocht gaan of voor toeristen op zoek naar een alternatieve activiteit.

Waar te verkrijgen?
De kaarten zijn vanaf hun publicatie steeds gratis beschikbaar in de Stadswinkel (Botermarkt 17A), het infokantoor Visit Gent (Sint-Veerleplein 5), het STAM (Godshuizenlaan 2) en in de verschillende Gentse bibliotheekfilialen. Elke kaart zal ook steeds op verschillende locaties in de gemeentes zelf te verkrijgen zijn.
Lees alles

Informatie

Diverse locaties in Gent z/n
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort

Foto's

Erf­goe­d­wan­del­plan­nen | Verborgen parels dichtbij huis ©Cultuur Gent©Cultuur Gent
Erf­goe­d­wan­del­plan­nen | Verborgen parels dichtbij huis ©Cultuur Gent©Cultuur Gent